Lielās talkas laikā Rīgā pie Daugavas savākti 450 maisi atkritumu

Lielās Talkas laikā, 21.aprīlī, Daugavas krastmalā iepretim tirdzniecības centram MOLS tika savākti 450 maisi dažādu sadzīves atkritumu, kas šajā vietā bija veidojušies jau vairākus gadus.

Salīdzinoši neliela posma iztīrīšana gar Daugavu talkotājiem prasīja aptuveni 4 stundas laika. Kopumā tika savākti 450 maisi dažādu atkritumu, piemēram, apģērbs, plastmasas un stikla pudeles, dažādas sadzīves tehnikas detaļas un pat automašīnu riepas.

"Šīs vietas sakopšana talkotājiem prasīja patiešām lielu pacietību un entuziasmu, jo tik liela daudzuma atkritumu savākšana šajā mitrajā un krūmainajā vietā bija visai sarežģīta, tomēr mēs ar to lieliski tikām galā. Svarīga ir vēlme kaut ko mainīt un ķerties pie darba, lai to panāktu," stāsta Liene Apine, tirdzniecības centra MOLS vadītāja.

Daugavas krastmalas sakopšanas talkā iesaistījās 50 dalībnieki, gan Mola darbinieki, gan arī tuvējās apkārtnes iedzīvotāji.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais