Rīgas Zooloģiskais dārzs dzīvnieku vajadzībām iepirks zāli

Rīgas Zooloģiskais dārzs izsludinājis konkursu uz zāles iepirkumu, kurā pretendenti var pieteikties līdz 2.maijam, aģentūru LETA informēja Zooloģiskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas pārstāvis Māris Lielkalns.

Zoodārza vajadzībām tiks iepirkti 220 000 kilogramu zāles.

Zālei jābūt kvalitatīvai, tā nedrīkst būt sadzeltējusi, zāle nedrīkst būt pāraugusi un savītusi. Zālē mitruma daudzums nevar būt augstāks par 30%, savukārt temperatūra nevar būt augstāka par āra gaisa temperatūru.

Paredzēts, ka konkursa uzvarētājam uz zoodārzu būs jānogādā 1500 kilogrami zāles katru dienu, taču pasūtītājs var dot arī citas norādes.

Ka vēstīja Lielkalns, zāli Zooloģiskajā dārzā ēd daudzi dzīvnieki, piemēram, zebras, brieži, stepju govis, nīlzirgs, kalnu kazas un citi dzīvnieki, kā arī pudu, kas ir pasaulē mazākais briedis, un viņa svars ir vien trīs kilogrami.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais