Vairākās vietās Pārdaugavā Lielās talkas dalībnieki darbus jau pabeiguši

Vairākās vietās Pārdaugavā Lielās talkas dalībnieki darbus jau bija pabeiguši pirms plkst.10.

Talkas norises vietā Vienības gatves un Ozolciema ielas krustojumā pie dzīvojamās ēkas "Dienvidu pakavs 2" jau ap plkst.9.30 neviens talkotājs vairs nebija manāms un par notikušajiem sakopšanas darbiem liecināja aptuveni 20 maisi ar atkritumiem.

Arī talkas norises vietā Vienības gatves un Friča Brīvzemnieka ielu krustojumā īsi pirms plkst.10 darbi jau tuvojās noslēgumam. Aģentūra LETA novēroja deviņus talkotājus, kuri beidza kraut maisos sagrābtas lapas. Talkas vietā jau bija sakrauti vairāki desmiti maisu ar sagrābtajām lapām.

Savukārt pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, kur teritorijas sakopšanas talka sākās plkst.10, aģentūra LETA ap plkst.9.45 novēroja vairākus desmitus talcinieku, kas ieradās gan grupās, gan individuāli. Notika arī centralizēta darbarīku - grābekļu piegāde.

Vairākās citās vietās Ziepniekkalna mikrorajonā Lielās talkas darbu sākšanās paredzēta vēlāk, tāpēc tur rīta pusē talcinieki vēl nebija manāmi.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.9 līdz 15 visā Latvijā jau piekto gadu pēc kārtas notiek Lielā talka, kurai oficiāli reģistrētas 1490 talkas norises vietas, kas ir par 153 vietām vairāk nekā pērn, aģentūrai LETA pastāstīja talkas mediju koordinatore Dace Jaunupe-Bargā.

Lielās talkas tradīcija sākās ar vērienīgu talku 2008.gada 13.septembrī - Latvijas 90.dzimšanas dienas pasākumu laikā.

Katru gadu talka piesaista arvien vairāk cilvēku. 2011.gadā Lielajā talkā piedalījies rekordliels dalībnieku skaits - 190 000 talcinieku. 2010.gadā Lielās talkas darbos iesaistījās 150 000 līdz 160 000 dalībnieku, kas bija par aptuveni 50 000 dalībnieku vairāk nekā 2009.gadā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais