Svētdien ar velobraucienu atklās riteņbraukšanas sezonu Rīgā

Svētdien, 22.aprīlī, plkst.14.00 visus velobraucējus aicina pulcēties Skolas ielā 15, lai dotos vienotā braucienā un apsekotu veloceļu „Centrs – Berģi”.

Līdz ar veloceļa apskates braucienu tiks atklāta Rīgas Velo nedēļa, kuru riteņbraukšanas aktīvisti sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu organizē jau otro gadu.

Brauciena laikā izpilddirektors kopā ar velobraucējiem apsekos veloceļa stāvokli pēc ziemas sezonas, veiks foto reportāžu un pārrunās iespējamos veloceļa uzlabojumus. Pēc brauciena veloaktīvisti iesniegs Satiksmes departamentā veiktās fotoreportāžas un priekšlikumus nepieciešamiem uzlabojumiem.

Šis ir viens no nozīmīgākajiem veloceļiem, kas uzbūvēts pēdējo gadu laikā Rīgā. Tā maršruts ved cauri blīvi apdzīvotai pilsētas daļai un savieno vairākas apkaimes - vēsturisko centru, Teiku, Šmerli, Juglu un Berģus.

Velopasākumi ilgs divas nedēļas no 22.aprīļa līdz 5.maijam un to ietvaros ikvienam būs iespēja piedalīties dažādos atraktīvos un izglītojošos notikumos. Piemēram, velo polo, velo triāls, velo ruļļu cīņas vai velo orientēšanās. Tiks organizētas arī citas aktivitātes - velo filmu vakari, diskusija par pilsētas velo infrastruktūru un velonovietnēm pilsētā. Rīgas Velo nedēļa noslēgsies ar tradicionālo Tvīda braucienu, jeb retro velosipēdu un tērpu parādi, 5.maijā Rīgas ielās.

Svarīgākais