Rīgā atkal aizturēta piedzērusies bērnu auklīte

Rīgā kārtējo reizi aizturēta kāda piedzērusies bērnu auklīte. Pēdējo reizi šāds gadījums galvaspilsētā fiksēts marta beigās.

Kā aģentūra LETA uzzināja Rīgas Pašvaldības policijā, pagājušās nedēļas beigās jau pavēlu vakarā - ap plkst.20 - kādā Daugavgrīvas ielas veikalā atradās 1965.gadā dzimusi sieviete reibuma stāvoklī ar mazu bērnu, kā vēlāk noskaidrojās - 2008.gadā dzimušu. Sieviete aizturēta, un izrādījās, ka viņa ir bērniņa aukle. Bērns nogādāts pie mātes darbā.

Savukārt šo pirmdien ap pusdienlaiku kādā dzīvoklī Laboratorijas ielā atrasta dzīvojam nepiemērotos apstākļos 1991.gadā dzimusi sieviete ar diviem mazgadīgiem bērniem. Uz notikuma vietu tika izsaukti mediķi, kuri 2011. un 2012.gadā dzimušos bērnus, kā arī viņu māti hospitalizēja.

Turpretim vakar RPP darbinieki kādā dzīvoklī Dolomīta ielā atrada 2008. un 2010.gadā dzimušus bērnus, kuru vecāki bija stiprā alkohola reibumā un nespēja viņus pieskatīt. Bērni nogādāti aprūpes centrā.

Kopumā nedēļas laikā - no 12.aprīļa līdz šodienai - RPP darbinieku redzeslokā nonāca 89 nepilngadīgie, no tiem 84 veica dažāda rakstura pārkāpumus vai noziedzīgus nodarījumus. Visvairāk - 52 - bērni pieķerti smēķējam, bet desmit - lietojam alkoholu.

RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūrai LETA apliecināja, ka pēdējās nedēļas laikā par dažādiem pārkāpumiem aizturēto bērnu skaits ir vairāk nekā divas reizes lielāks nekā iepriekš. Policija to saista ar siltā laika iestāšanos, kad jaunieši daudz vairāk pulcējas Rīgas ielās.

Bez vecākiem nakts laikā nedēļas laikā atrasti četri nepilngadīgie, tikpat - par ēku sienu apzīmēšanu. Trīs jaunieši atradušies meklēšanā, bet vēl trīs apdraudēja savu dzīvību un veselību, skraidot pa pamestas un nodegušas mājas jumtu. Par konfliktēšanu aizturēti trīs bērni, no kuriem viens nogādāts slimnīcā. Narkotisko vielu ietekmē atradušies divi nepilngadīgie, un viens no viņiem hospitalizēts. Par braukšanu bez biļetes, aizdomās par ārzemnieka aplaupīšanu un par klaiņošanu aizturēts vēl pa vienam nepilngadīgajam.

Svarīgākais