Rīgā atzīmēs Pasaules veselības dienu

Ceturtdien, 12. aprīlī, no plkst. 8.45 līdz 16.00 Rīgas domes telpās un Rātslaukumā notiks Pasaules veselības dienai veltīts pasākums.

Pasaules veselības diena šogad tiek atzīmēta jau sešdesmit otro reizi. Šogad tiek aktualizēti divi darbības virzieni: veselība visa mūža garumā un paaudžu solidaritāte.

Visas dienas garumā Rīgas domes 1. stāva foajē varēs iepazīties ar septiņu Rīgas Sociālā dienesta dienas centru pieaugušām personām radošo darbu izstādi „Vecums kā bagātība”.

Latvijas Sarkanā Krusta pārstāvji informatīvajā teltī iepazīstinās ar „Pirmās palīdzības kursu” vecāka gājuma cilvēkiem, kā arī informēs par sirds un asinsvadu slimību riska faktoru noteikšanu. Interesenti kopā ar Labklājības departamenta speciālistiem varēs izspēlēt vides spēli par veselīgu dzīvesveidu „Rinko”.

Rīgas domes Labklājības departamenta speciālisti sadarbībā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentiem vadīs spēli „Aktīvs visur un vienmēr”, kuras laikā interesentiem būs iespēja piedalīties stafetes gājienā.

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti vadīs nodarbības „Ievads nūjošanā”, kuras laikā būs iespēja apgūt nūjošanas prasmes tehniku, iesildošos un atsildošos vingrinājumus. Nodarbības notiks plkst. 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.00. Studenti no plkst. 11.00 – 15.15 organizēs 30.minūšu garas interaktīvas Rīgas izzināšanas sacensība „Fotoorientēšanās”.

No 10.30 līdz 16.00 Biedrība „RASA” (Rīgas aktīvo senioru alianse) aicina iesaistīties pasākumā „Bērzu spēks un veselība” popularizējot veselīgu dzīves veidu, un aicinot uz bērzu sulu degustēšanu.

Pasaules veselības dienas ietvaros MFD Veselības grupa piedāvā rīdziniekiem bezmaksas internistu (terapeitu) konsultācijas. Vienas konsultācijas ilgums ir 20 minūtes. Lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 67255823. Papildus informācija mājas lapā www.mfd.lv.

Pasaules veselības diena šogad tiek atzīmēta jau sešdesmit otro reizi. Viens no galvenajiem Pasaules veselības dienas uzdevumiem ir vērst iedzīvotāju uzmanību savai un savu tuvinieku veselībai. Šogad tiek aktualizēti divi no darbības virzieniem: veselība visa mūža garumā un paaudžu solidaritāte.

Latvijā

Šā gada 7. septembrī Latvijas teritorijā ieklīdušo (vai tomēr testēšanas nolūkā iesūtīto?), gandrīz 100 kilometrus nolidojušo un Gaigalavas pagastā nokritušo Krievijas dronu “Shahed”/”Geranja” var uztvert gandrīz kā augstāku spēku sūtītu zīmi lāča ziemas miegā guļošajai Latvijas aizsardzības sistēmai.

Svarīgākais