Apspriedīs jautājumu par skolēnu bezmaksas pārvadāšanu sabiedriskajā transportā

5. - 12.klašu skolēnu bezmaksas pārvadāšana sabiedriskajā transportā pašvaldības uzņēmumam Rīgas satiksme gadā izmaksātu apmēram 3,1 miljonu latu, bet šajā gadā (no septembra līdz decembrim) apmēram 1,1 miljonu latu, liecina uzņēmuma veiktie aprēķini. Jautājumu par 1. - 12.klašu skolnieku bezmaksas braukšanu pilsētas sabiedriskajā transportā otrdien, 10.aprīlī izskatīs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Kā ziņots, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdeva Rīgas satiksmei veikt finansiālos aprēķinus par iespēju nodrošināt visiem skolēniem no 1. līdz 12.klasei pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas. Skolēni no 1. - 4.klasei jau šobrīd sabiedrisko transportu izmanto bez maksas, bet pārējie tiek pārvadāti ar 50 procentu atlaidi.

Tuvākajā laikā pēc mēra ierosinājuma Rīgas pašvaldības speciālisti arī apmeklēs Tallinu, lai iepazītos ar kaimiņu galvaspilsētas pieredzi, ieviešot bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā visiem iedzīvotājiem.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.