Rīgā izvietos papildu velosipēdu novietnes

Sākoties velosezonai, SIA "Rīgas satiksme" galvaspilsētā atjaunos tās velosipēdu novietnes, kuras ziemas mēnešos tika demontētas.

Tuvākajās dienās tiks atjaunotas septiņas velosipēdu novietnes, kas atrodas Audēju ielā (krustojumā ar Vaļņu ielu), Blaumaņa ielā (krustojumā ar K.Barona ielu), Dzirnavu ielā (krustojumā ar Skolas ielu), Brīvības ielā (krustojumā ar Matīsa ielu), Ģertrūdes ielā (krustojumā ar Brīvības ielu), Elizabetes ielā (krustojumā ar Tērbatas ielu), Merķeļa ielā (krustojumā ar Brīvības ielu).

Līdz vasaras sākumam pilsētā paredzēts uzstādīt arī 10 jaunas velosipēdu novietnes. To atrašanās vietu izvēlē plānots vadīties pēc pašu velosipēdistu ieteikumiem, tāpēc Rīgas dome aicina velosipēdistus un citus satiksmes dalībniekus būt aktīviem un savus priekšlikumus tuvāko nedēļu laikā sūtīt uz sd@riga.lv vai Rīgas domes Satiksmes departamenta twitter kontu @rdsvd.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uz sarunu bija aicinājis nozares ekspertus, atbildīgās amatpersonas un velosipēdistus, lai, sākoties sezonai, pārrunātu aktuālos jautājumus, kas skar velosatiksmi Rīgā.

Tikšanās laikā tika spriests par iespēju uz ielu braucamās daļas izvietot rekomendējošās joslas velosipēdistiem, izskanēja priekšlikums aktīvāk arī risināt velonovietņu jautājumu, atjaunot segumu un krāsojumu uz esošajiem veloceliņiem, kā arī turpināt pilsētas infrastruktūras sakārtošanu, plānojot tajā jaunus veloceliņus, kas atvieglotu velosipēdistiem pārvietošanos pa Rīgas ielām. Sarunas laikā tās dalībnieki vienojās, ka jau pēc Lieldienām Rīgas domē tiks izveidota darba grupa, kurā līdzdarbosies gan pašvaldības pārstāvji, gan paši velosipēdisti, lai risinātu šodienas diskusijas laikā aktualizētos jautājumus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais