"Rīgas namu pārvaldnieka" vadībai radušās aizdomas par 247 000 latu zādzību no uzņēmuma kontiem

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) vadībai radušās aizdomas, ka augsta ranga "Rīgas namu pārvaldnieka" Finanšu pārvaldes darbinieki, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitījuši 247 000 latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Rīgas namu pārvaldnieka" pārstāvis Krists Leiškalns.

Piektdien, 30.martā, RNP valde tās priekšsēdētāja Ervina Straupes personā vērsusies Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ar iesniegumu par iespējamu lielā apjoma uzņēmuma līdzekļu zādzību.

Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radušās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties "Rīgas namu pārvaldnieka" darbinieku vērībai.

"Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās. Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes priekšsēdētājs iesniedza Valsts policijas Ekonomikas policijas darbiniekiem," sacīja Leiškalns.

Šodien Valsts policijas Ekonomikas policijas darbinieki aizturējuši uzņēmuma Finanšu pārvaldes darbinieku, kuru tur aizdomās pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas par līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā. Darbinieki, kuru līdzdalība grāmatvedības datu sagrozīšanā nav izslēgta, atstādināti no pienākumu veikšanas, informēja Leiškalns.

"Detalizētāku informāciju par šo iespējamo noziegumu neesam pilnvaroti sniegt izmeklēšanas interesēs. Tiesības sniegt papildus informāciju ir tikai procesa virzītājam," piebilda Leiškalns.

Šodien Straupe preses brīfingā informēs par iespējamu liela mēroga finanšu mahināciju uzņēmumā. Preses brīfings notiks plkst.16 Eduarda Smiļģa ielā 46.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais