Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas meistari un amatnieki aicina uz akciju „Satiec savu meistaru”

Nedēļas nogalē, no 30. marta līdz 1. aprīlim iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties meistardarbnīcās un iepazīt amatu prasmes, ko piedāvās Rīgas kultūras centru Tautas lietišķās mākslas studiju meistari un amatnieki.

Tikšanās ar meistariem notiek Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra rīkotās akcijas „Satiec savu meistaru” ietvaros.

Pasākums „Satiec savu meistaru” tiek rīkots starptautiskā projekta „Eiropas amatu prasmju dienas – 2012” ietvaros, kas vienlaikus notiek vairākās Eiropas valstīs. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt ar meistaru un amatnieku darinātajiem darbiem, kā arī ļaut ikvienam interesentam izmēģināt savas prasmes kādā no lietišķās mākslas jomām: aušanā, ādas apstrādē, adīšanā, mežģīņu darināšanā, metāla, koka apstrādē, keramikā un daudzos citos amatos.

Bērniem īpaši interesantas varētu būt meistardarbnīcas, kurās piedāvās apgūt lupatu leļļu gatavošanu un koka burtu grebšanu. Vienlaicīgi ar meistardarbnīcām, ikvienā akcijas norises vietā būs arī folkloras kopu, vokālo ansambļu un danču meistaru piedāvātas aktivitātes, piemēram, kopīga svētku paražu un rituālu apgūšana un muzicēšana ar tautas mūzikas instrumentiem. Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja dzirdēt lekcijas par senlatviešu rotām.

Akcijas risināsies vairākās Rīgas vietās: Kultūras un tautas mākslas centrā „Ritums” (Jaunielā 29), Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” (Amatu ielā 3/5), VEF Kultūras pilī (Ropažu ielā 2), Rīgas kultūras centra „Iļģuciems” Amatu mājā (Lidoņu ielā 27), Rīgas Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” (Anniņmuižas bulvārī 39), kā arī Tautas lietišķo mākslas studiju telpās Graudu ielā 59, Pāles ielā 14 un Pulkveža Brieža ielā 18. Apmeklētājiem ieeja visos akcijas norises pasākumos ir bez maksas. Informācija par meistardarbnīcām un akcijas aktivitātēm, kā arī norises vietām un laiku pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv

Rīgā notiekošos akcijas „Satiec savu meistaru” pasākumus atbalsta Rīgas pašvaldība un koordinē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD)