Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sākusies gatavošanās Rīgas maratonam

© F64 Photo Agency

Tuvāko astoņu nedēļu laikā Rīgā un daudzviet Latvijā būs vērojami skriešanas treniņi. To var saistīt ar gatavošanos Rīgas maratonam, kas 20. maijā notiks jau 22. reizi. Dalībniekiem galvaspilsētā būs pieejamas jau ierastās četras distances – 42, 21, desmit un piecu kilometru garumā.

Organizatori prognozē, ka šogad maratona starptautiskā atpazīstamība pieaugs vēl vairāk, jo pērn no visiem dalībniekiem desmitā daļa bija ārvalstu viesi jeb tā sauktie maratona tūristi. Kopš Starptautiskās vieglatlētikas federācijas bronzas kvalifikācijas zīmes iegūšanas Rīgas maratons pārliecinoši pieskaitāms pasaules maratonu elitei, un līdz ar to sagaidāms vēl lielāks ārvalstu dalībnieku pieplūdums.

«Maratons jau kļuvis par vienu no Rīgas pilsētas starptautiskajām vizītkartēm. Lai arī pats šogad nepiedalīšos skrējienā, esmu pārliecināts, ka maratons būs īsti sporta svētki daudziem rīdziniekiem un mūsu viesiem. Galvenais – katram pievērst ļoti lielu uzmanību sagatavošanās posmam un arī skrējiena laikā sekot līdzi savai pašsajūtai, neizvirzot mērķi par katru cenu sasniegt rekordus,» uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš šogad nolēmis maratonā nepiedalīties, taču vēros to no skatītāju rindām. «Ar maratona organizatoriem arī esam runājuši par drošības aspektu. Būs gan papildu dušas trasē, gan brīvprātīgie, kas sekos tam, kā jūtas maratona dalībnieki trasē,» piebilst N. Ušakovs.

Lai gatavošanās process un pats pasākums būtu interesantāks, par dažādiem risinājumiem domājuši arī maratona partneri. «Agrāk skrējējus varēja redzēt tikai Ņujorkas, Londonas un citu pasaules lielpilsētu parkos, bet tagad tā ir arī Rīgas ikdiena. Prieks, ka arī daudziem uzņēmumiem maratons ir kļuvis par neatņemamu gada notikumu. Piemēram, pirmajā Rīgas maratonā piedalījās 81 komanda, no kurām liela daļa pārstāvēja biznesa kompānijas, bet pagājušajā gadā – jau 1309 komandas. Lai šogad vēl vairāk sekmētu pozitīvu konkurenci, esam izveidojuši interaktīvu aplikāciju Cik tālu var noskriet tava komanda?, kur ikviens varēs redzēt savu pieteikto darbinieku kopējo skrējiena distanci un izmērīt, līdz kurai Eiropas vai pasaules galvaspilsētai kopīgiem spēkiem var aizskriet,» atklāj Nordea Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis.