Rīdzinieki tiek aicināti atklāt skriešanas sezonu pilsētas centrā

Skriešana pilsētvidē gūst aizvien lielāku popularitāti, un, lai tā dotu pozitīvu rezultātu un būtu droša veselībai, šī gada 31.martā plkst. 11:00 pie Olimpiskā sporta centra, Grostonas ielā 6b, Rīgā notiks skriešanas sezonas atklāšana, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Pasākuma mērķis ir izglītot skrējējus, kā pareizi organizēt skriešanas treniņa uzbūvi, kādus iesildīšanās vingrinājumus veikt pirms skrējiena, kāda ir ķermeņa pareiza darbība skrējiena laikā un kā veikt atsildīšanos.

Treniņu vadīs Latvijas basketbola izlases fiziskās sagatavotības treneris, Latvijas rekordists 400 metru barjerskriešanā - Viktors Lācis.

Pēc neliela treniņa pasākuma dalībniekiem būs iespēja veikt pēdu testu "Asics laboratorijā", lai noteiktu, kāda ir pēdas uzbūve un kādi apavi būtu ieteicami, lai pēda skrējienu laikā tiktu pareizi balstīta.

Pieredzējuši fizioterapeiti konsultēs par vispārīgu ķermeņa muskulatūras nostiprināšanu, veselas muguras nozīmi un kardiotreniņu plānošanu. Interesentiem tiks pasniegta vispārattīstoša vingrošanas nodarbība, kas veidota dziļās muskulatūras nostiprināšanai.

Pasākumā piedalīsies titulēti olimpieši, taču, kuri tie būs, zināms taps tiem, kas ieradīsies sestdien pie Olimpiskā sporta centra.

Treniņš, pēdu testi, fizoterapeitu konsultācijas un nodarbības tiek piedāvāti bez maksas.

Plašāka informācija un pasākuma programma: www.ocriga.lv.

Svarīgākais