Rīgas sabiedriskajā transportā bez maksas varēs pārvadāt velosipēdus

Rīgas mērs Nils Ušakovs šodien sociālajā tīklā Twitter paziņojis: "Velosipēdus pārvadāt sabiedriskajā transportā bez ierobežojumiem un maksas būs atļauts tuvākajā laikā. Bet šoferi ir brīdināti jau tagad."

Iepriekš Rīgas Satiksme bija noteikusi ierobežojumu, ka velosipēdus drīkst pārvadāt vien tad, ja tie speciāli iepakoti. Šāda prasība izraisīja plašus protestus velosipēdistu vidū, jo velosipēdisti bez vajadzības sabiedriskajā transportā savus riteņus nepārvadā. Vien tad, ja citādi nevar tikt līdz mājām, piemēram, ja ritenim tehniskas problēmas, braucējam ir veselības problēmas, vai īpaši slikti laika apstākļi, ziņo portāls Veloriga.lv.

Šoziem pašvaldībā tika spriests par to, ka nākotnē sabiedriskā transporta autobusi varētu tikt aprīkoti ar īpašu statīvu velosipēdu pārvadāšanai, taču Rīgas mērs Twitter mikroblogā arī apliecinājis, ka no šīs ieceres nolemts atteikties: "Izrunājos ar Rīgas satiksmi. Ragus velosipēdiem uz transporta neliksim, dārgi/neērti. Lēmums: vnk atļausim pārvadāt velosipēdus transportā."

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais