Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā pieminēs 25.marta deportācijās cietušos

Pieminot 1949.gada 25.marta deportāciju un komunistiskā genocīda upurus, Rīgā notiks vairāki pasākumi un koncerti.

Pasākumi 25.martā sāksies plkst.11.00 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas, kur piedalīsies politiski represētie, Rīgas Oskara Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas skolēni un Rīgas 6.vidusskolas pūtēju orķestris "Auseklītis".

Plkst.11.45 piemiņas brīdis notiks arī pie Latvijas Okupācijas muzeja, lai godinātu visu trīs Baltijas valstu deportācijas upurus, tālāk sekos tradicionālais gājiens uz Brīvības pieminekli, kur plkst.13.00 būs Valsts prezidenta Andra Bērziņa uzruna un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija.

Pēcpusdienā, plkst.14.00 Rīgas Kultūras un mākslas centrā "Mazā ģilde" uzstāsies dzejniece un publiciste Anda Līce kopā ar vokālajām grupām "Teria" un "Putnu dārzs" koncertā "Ticība, cerība, mīlestība". Plkst.15.00 ikviens aicināts uz bezmaksas koncertu "Dievs, Tava zeme deg!" Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā. Koncertā muzicēs Rīgas kamerkoris "Ave Sol" ar solistiem Andri Ludvigu un Armandu Siliņu, ērģeļmūziku atskaņos Aivars Kalējs. Savukārt Profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" diriģenta Andra Pogas vadībā kopā ar ērģelnieci Ilzi Reini ielūdz uz koncertu "Kamēr elpoju…", kas notiks Rīgas Domā, sākums plkst.16.00. Ieeja šajā koncertā ar ielūgumiem, kuri saņemami Rīgas Doma kasē.