Atdzimst sarunas par "ilgi marinēto" Vienas pieturas aģentūru

Ar laiku uz Birokrātijas apkarošanas centra bāzes Rīgas domē paredzēts izveidot Vienas pieturas aģentūru, - šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

N. Ušakovs atzinīgi vērtēja pašreizējo Birokrātijas apkarošanas centra darbību, - tiek uzklausīti un apkalpoti cilvēki, kas sūdzas par ierēdņu vai amatpersonu darbu.

Ar laiku uz šī biroja bāzes paredzēts veidot Vienas pieturas aģentūru, ieviešot elektronisko numuriņu sistēmu, lai dokumentu iesniegšana, piemēram, būvatļaujas saņemšanai notiktu pārskatāmi un ērti.

Jau ziņots, ka divu mēnešu laikā Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centrs konstatējis vairākas problēmas pašvaldības darbā.

Divu mēnešu laikā Birokrātijas apkarošanas centrā saņemti vairāk nekā 70 iesniegumi. Papildus tam centra darbinieki sniedza konsultācijas, atbildot uz tālruņa zvaniem, un 11 gadījumos cilvēkus interesējošos jautājumus izdevies atrisināt bez rakstiska iesnieguma noformēšanas.

Pašlaik 39 iesniegumu izskatīšana vai pārbaude ir pabeigta. 25 gadījumos Rīgas domes darbinieku rīcība tika atzīta par tiesisku un atbilstošu normatīvo aktu prasībām, bet piecos gadījumos tajā tika saskatīti trūkumi, par ko tika informēti attiecīgo domes iestāžu vadītāji un veikti pasākumi trūkumu novēršanai un turpmākai nepieļaušanai. 14 gadījumos iesniedzējiem sniegta nepieciešama palīdzība viņu problēmu risināšanā.

Svarīgākais