Rīgas satiksme iegādāsies vieglās automašīnas

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" plāno iegādāties vieglās pasažieru automašīnas, kravu un pasažieru pārvadājumu automašīnas kopumā par 8,2 miljoniem latu, liecina Iepirkumu Uzraudzības biroja informācija.

"Rīgas satiksmes" pārstāvis aģentūrai LETA skaidroja, ka transportlīdzekļi nepieciešami uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai un nomai, taču nolikumā minētie 8,2 miljoni ir maksimālā summa, kuru plānots tērēt četros gados, un tas nenozīmējot, ka par visu šo summu arī tiks iegādātas nepieciešamās automašīnas.

Iepirkuma konkurss izsludināts 10.janvārī, bet 16.februārī veikti grozījumi nolikumā un termiņš pagarināts līdz 15.martam. "Ceturtdien notika piedāvājumu atvēršana, patlaban notiek piedāvājumu izvērtēšana, līdz ar to konkurss nav noslēdzies. Sīkāku informāciju būs iespējams sniegt pēc piedāvājumu izvērtēšanas," informēja Zaķis.

Saskaņā ar IUB informāciju vispārīgās vienošanās darbības termiņš būs 48 mēneši, paredzamā līgumcena visā vispārīgās vienošanās darbības laikā ir 8 267 500 lati, neieskaitot Pievienoto vērtības nodokli (PVN). Uzņēmums neplāno piesaistīt kredītiestāžu finansējumu, bet gan veikt pirkumu par saviem līdzekļiem. Zaķis skaidroja, ka iepirkuma nolikumā iekļauts lūgums piedāvāt iespējamos finanšu risinājums - iespējams, "Rīgas satiksme" transportlīdzekļus nomās ar izpirkuma tiesībām.

Apjomīgais iepirkums sadalīts četrās daļās atbilstoši dažādām transportlīdzekļu kategorijām - līgumcena par vieglo pasažieru automašīnu piegādi paredzēta 3 537 500 lati bez PVN, lielās klases vieglo pasažieru automašīnu piegādes paredzamā līgumcena ir 813 500 lati bez PVN, kravas furgonu un kravas pasažieru automašīnu ar kopējo masu līdz 3,5 tonnām paredzamā līgumcena ir 1 581 500 lati bez PVN, bet kravas un pasažieru pārvadājumu automašīnu piegādes paredzamā līgumcena ir 2 335 000 latu bez PVN.

Transportlīdzekļi "Rīgas satiksmei" nepieciešami visas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, kas saistīta ar sabiedrisko transportu un autostāvvietu apkalpošanu - kontroles dienestu, avārijas un dispečeru dienestu, kā arī citu struktūrvienību darba nodrošināšanai. Zaķis sacīja, ka uzņēmuma autoparks ir pietiekoši novecojis un uzturēt vecās automašīnas vairs nav izdevīgi. Parka atjaunošana esot jau iepriekš ierēķināta uzņēmuma budžetā.

Konkrētu transporta vienību skaitu un gala izmaksas "Rīgas satiksme" varēšot nosaukt vien tad, kad visi piedāvājumi būs izvērtēti.