Rīgas apkaimē uzdarbojas viltus sociālās darbinieces

Vakar pēcpusdienā Biķernieku ielā divas sievietes, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm, izkrāpušas no kādas Teikā dzīvojošas pensionāres ievērojamu naudas summu.

13.martā pulksten 15:35 divas līdz šim nenoskaidrotas sievietes, uzdodoties par sociālajām darbiniecēm apvārdoja 1926.gadā dzimušu pensionāri un izkrāpa naudu – aptuveni 1000 latus. Sievietes noziegumu visticamāk izdarīja ar iepriekšēju nodomu, apvārdojot pensionāri, kas mājās atradās viena pati. Krāpnieces pierunāja Biķernieku ielas iedzīvotāju atdot naudu, kas it kā nepieciešama turpmākai sociālai aprūpei, tādā veidā, izkrāpjot pensionāres uzkrājumus, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora Vecākā speciāliste Daiga Kondrāte.

Sirmgalve krāpnieces raksturoja kā divas 30 līdz 35 gadu vecas, tumsnējas, krievu valodā runājošas sievietes. Rīgas policijai ir aizdomas, ka šis nav pirmais krāpšanas gadījums, ko paveikušas šīs personas.

Rīgas domes(RD) Labklājības departaments norāda, ka sociālie darbinieki neierodas pie iedzīvotājiem bez iepriekšēja brīdinājuma, kā arī nekādā gadījumā sociālajam darbiniekam nav tiesību pieprasīt naudu. RD Labklājības departaments atzīst, ka vecāka gadagājuma cilvēki bieži jūtas vientuļi un nereti izpauž nepazīstamām personām informāciju par sevi un saviem ienākumiem. Šādi gadījumi, kad dzīvesvietā krāpnieki izmāna naudu visbiežāk ir plānoti, iepriekš ievācot informāciju par upuri.

Rīgas reģionā regulāri tiek reģistrēti šādi krāpnieku noziegumi, vidēji vismaz viens mēnesī. Gan policija, gan Rīgas domes Labklājības departaments aicina iedzīvotājus neuzticēties nepazīstamiem cilvēkiem, neizpaust personīgo informāciju. Kā arī aicina cilvēkiem brīdināt savus vecākus, radiniekus un kaimiņus par krāpniekiem, kas uzdodas par sociālajiem darbiniekiem.

Rīgas dome un policija aicina ikvienu, kurš saskaras šāda veida krāpniecību, nekavējoties ziņot par notikušo atbildīgajām iestādēm, zvanot policijai uz tālruņa numuru 110 vai Rīgas domes Labklājības departamentam 80005055.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais