Martā rīdziniekiem siltumenerģijas cena paliks nemainīga

AS "RĪGAS SILTUMS" no š.g. 1.marta norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros cenu 42,16 Ls/MWh (bez PVN), kas ir tāda pati kā februārī.

Siltumenerģijas cena noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" š.g. 9.martā publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem martā, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai 210 Ls/tūkst.nm3.

Atsaucoties uz paziņojumā pausto informāciju, sagaidāms, ka dabasgāzes tirdzniecības cena 2012.gada aprīlī varētu būt 210 Ls/tūkst.nm3, tādējādi prognozētā siltumenerģijas cena aprīlī varētu būt 42,16 Ls/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifā lielāko daļu vairāk nekā 80% sastāda izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes tirdzniecības cenas.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv lietotājus informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" līdz tekošā mēneša 10.datumam.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2008.gada 10.septembra lēmumam Nr.287 AS "RĪGAS SILTUMS" siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Siltumenerģijas cena Rīgā martā ir zemākā Baltijas valstu galvaspilsētās. Tā ir par 3% zemāka nekā Tallinā un par 33% zemāka, salīdzinot ar siltumenerģijas cenu Viļņā.

Par AS "RĪGAS SILTUMS"

AS "RĪGAS SILTUMS" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "RĪGAS SILTUMS" īpašumā.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais