Jaunieši iesaistās kampaņā "No tabakas dūmiem brīvs dzīvoklis!"

Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības "Imanta" bērni un darbinieki ir nolēmuši aktīvi atbalstīt Rīgas domes Labklājības departamenta kampaņu "No tabakas dūmiem brīva darba vieta".

Kampaņas ietveros ir izdevis smēķējošo audzēkņu skaitu samazināt līdz minimumam, bet tie daži audzēkņi un arī darbinieki, kuri vēl smēķē, aktīvi tiek aicināti atmest šo netikumu.

Bērnu namā "Imantā" ir septiņi dzīvokļi un divos no tiem dzīvo jaunieši, kuri nesmēķē, tāpēc pie šo dzīvokļu durvīm ir pielikta atpazīstamības zīme "Nekādu bet, vai, varbūt!", un dzīvoklim ir piešķirts nosaukums "No tabakas dūmiem brīvs dzīvoklis". Ņemot piemēru no jauniešiem, kas dzīvo veselīgu dzīvesveidu, vēl divu dzīvokļu jaunieši ar apņēmušies atmest smēķēšanu.

Sākot ar skolas pavasara brīvlaiku bērnu namā "Imantā" un "Ilga" notiks iknedēļas pārrunas ar smēķējošajiem audzēkņiem, ko vadīs gan Rīgas domes Labklājības departamenta, gan Rīgas Sociālā dienesta atkarību profilakses speciālisti. Tikšanās laikā speciālisti vadīs sarunas, diskusijas par veselīgu dzīves veidu, jaunieši spēlēs sevi izzinošas, izpratni veicinošas spēles, kā arī notiks citas atraktīvas nodarbības. Speciālisti strādās ne tikai ar jauniešiem, bet pēc tam arī ar darbiniekiem, lai arī viņu vidū mazinātu smēķēšanu.

Atkarību profilakses speciālisti regulāri viesojas gan bērnu namos, gan skolās un tiekas ar jauniešiem, kuri ir uzsākuši atkarību izraisošo vielu (alkohols, cigaretes u.tml.) lietošanu, ar mērķi jauniešus izglītot un mudināt izvērtēt vielu lietošanas pieredzi, saņemt atbalstu un meklēt jaunus risinājumus laika piepildīšanai.

Svarīgākais