Nabadzīgajiem rīdziniekiem dienā izdala 3000 porciju silta ēdiena

Rīgā šāgada sākumā siltā ēdiena saņemšanai pieteikušies vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku, visvairāk vecumā no 51 līdz 61 gadam, Neatkarīgajai pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta speciāliste Lita Brice.

Pirmajos šāgada mēnešos maznodrošinātajiem rīdziniekiem izsniegtas jau 122 930 siltā ēdiena porcijas.

Rīgā, Daugavas labajā un kreisajā krastā, darbojas sešas siltā ēdiena izdales vietas tiem rīdziniekiem, kuri saņem atbalstu sociālā drošības tīkla ietvaros, tajā skaitā ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un bezdarbniekiem. Šāgada sākumā ēdināšanas pakalpojuma saņemšanai bija reģistrējušies 4516 cilvēki. Visvairāk ēdināšanas pakalpojumu izmantoja cilvēki vecumā no 51 līdz 61 gadam (35 procenti no kopējā cilvēku skaita), 937 cilvēki jeb piektā daļa vecumā no 41 līdz 50 gadiem, bet 237 cilvēki jeb pieci procenti vecumā līdz 30 gadiem. 2595 cilvēki ikdienā saņem vienu porciju, bet 1070 iedzīvotāji divas porcijas. «Tas liecina, ka lielākā daļa siltā ēdiena saņēmēju ir vientuļi cilvēki,» norāda L. Brice. Vispieprasītākā ēdiena izdales vieta ir Daugavpils ielā 41. Vidēji dienā visās ēdināšanas vietās kopā tiek izsniegts vairāk nekā 3000 porciju. Siltā ēdiena izdales vietas darbojas katru darbdienu no desmitiem līdz sešiem vakarā vai līdz laikam, kad tiek izdalītas visas 500 porcijas katrā no sešām vietām. Katru dienu tiek piedāvāta cita ēdienkarte: zupa, otrais ēdiens un dzēriens. Ēdienu var baudīt uz vietas, tas tiek izsniegts vienreiz lietojamos traukos, kā arī var ņemt līdzi uz mājām savos traukos. Ēdināšanas pakalpojumu nodrošina pilnsabiedrība Rīgas virtuve.

Silto ēdienu persona var saņemt, reģistrējoties ar personalizēto elektronisko viedkarti, kāda tiek izmantota Rīgas sabiedriskā transporta biļešu sistēmā (etalons), kurā elektroniski ir ievadīta Rīgas Sociālā dienesta izziņa par atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam.

L. Brice pastāstīja, ka Rīgā darbojas vēl piecas zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome, kur var paēst ikviens trūcīgs cilvēks un kur nav nepieciešams uzrādīt dokumentus.

***

Siltā ēdiena izdales vietas

Siltā ēdiena izdales vietas Rīgā (jāuzrāda viedkarte)

Slokas ielā 33,

Bolderājā, Stūrmaņa ielā 25,

Sarkandaugavā, Ceļinieku ielā 4a,

Juglā, Brīvības gatvē 399,

Daugavpils ielā 41,

Ziepniekkalnā, Zaļenieku ielā 40

Zupas virtuves (nav jāuzrāda dokumenti)

Čiekurkalna tirgū (darbdienās no 13 līdz 14)

Āgenskalna tirgus rajonā (darbdienās no 12 līdz 13)

K. Barona ielā 56 (katru dienu, izņemot svētdienas, no 9 līdz 11).

K. Barona ielā 126 (no 12 līdz 13).

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais