Notiks amatieru teātru festivāls "Rīga spēlē teātri"

Ikgadējais amatieru teātru festivāls „Rīga spēlē teātri” šogad risināsies no 7. līdz 31. martam.

Festivālā piedalīsies 35 Rīgas kultūras centru amatieru teātri, bērnu un jauniešu studijas, kā arī studentu teātri un kopskaitā tajā savu māksliniecisko meistarību demonstrēs vairāk nekā 400 aktieru. Šogad festivāla izrāžu klāstu bagātinās arī vieskolektīvi no Bulgārijas.

Piedāvājot izrāžu iestudējumus skatītājiem, teātri vienlaikus cīnīsies arī par festivāla galveno ceļojošo balvu „Lielais Toms”, kuru piešķir par gada veiksmīgāko un interesantāko iestudējumu žūrijas vērtējumā. Šogad žūrijas komisijā darbosies gan režisori, gan aktieri, gan citi ar teātri saistīti mākslinieki no Latvijas, Nīderlandes un Bulgārijas.

Festivāla izrādes notiks vairākās vietās - Rīgas kultūras centros, Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras koledžā, Rīgas tehniskajā universitātē, Neatkarīgajā teātrī „Kabata”, Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centrā „Rītausma” un citviet. Izrādes būs latviešu un krievu valodā.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais