Rīgu 8. martā rotās par 11 tūkstošiem latu

Martā Rīga būs izrotāta ar Starptautiskajai sieviešu dienai veltītiem plakātiem, kuru grafiskā dizaina autors ir mākslinieks Ēriks Božis.

Lai pavasarīgā noskaņa ienāktu pilsētas vidē, plakāti izvietoti lielformāta stendos Rīgas vēsturiskajā centrā, sabiedriskā transporta pieturvietās, trīsplakņu reklāmas stendos gan pilsētas centrā, gan apkaimēs, kā arī uz vairākiem tiltiem un ceļu pārvadiem. Šim svētku noformējumam departamenta budžetā atvēlēti 11 tūkstoši latu.

Tāpat kā iepriekš, šogad tradicionālajos svētkos – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā 4. maijā, par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai 18. novembrī, Rīgas svētku laikā, kā arī atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu 8. martā, Lieldienās, Jāņos un Ziemassvētkos - Rīgā tiks veidots svētku noformējums.

Lai saņemtu labākās svētku noformējuma mākslinieciskās idejas, Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departaments (RD IKSD) organizē „Pilsētas svētku noformējuma metu konkursu” un „Svētku reklāmas plakātu māksliniecisko ideju skiču konkursu”.

Latvijā

Prostitūcijas jomas regulēšanai un kontrolēšanai nepieciešamais Prostitūcijas ierobežošanas likumprojekts patlaban nav politiskās dienaskārtības augšgalā, aģentūrai LETA atzina Iekšlietu ministrijā (IeM).

Svarīgākais