Rīgā pieturās būs biļešu automāti

© Jānis Saliņš, f64

Turpmāk sabiedriskā transporta pieturvietu nojumēm būs vienots dizains un to uzstādīšanai rīkos konkursu, lai novecojušās nomainītu ar kvalitatīvām un mūsdienīgām.

Būs paredzēta vieta arī sabiedriskā transporta biļešu automātiem, jo pašlaik to novietošana pieturās ir aizkavējusies sarunās ar Rīgas pilsētas būvvaldi. Atgādinām, ka uzņēmums Rīgas satiksme solīja līdz gada beigām sabiedriskā transporta pieturvietās izvietot 21 biļešu automātu.

Rīgas pilsētas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītāja Arta Goldberga skaidro, ka pašlaik tikai trešā daļa no visām pieturvietām ir aprīkotas ar nojumēm, turklāt esošās daudzviet ir nolietotas, to ekspluatācijas termiņš beidzies, tās ir nepiemērotas etalonu automātu uzstādīšanai. Piemēram, SIA eiro AWK uzstādītās pieturvietas lielākoties ekspluatētas jau 10 vai 12 gadu, un šai firmai līgums ir spēkā līdz 2010. gada februārim ar tiesībām to pagarināt vēl uz pieciem gadiem. "Tomēr visas pieturvietas ir nolietotas, tām beidzies ekspluatācijas termiņš," teikts Rīgas pilsētas būvvaldes ziņojumā. Daudzviet reklāmas plakāti aizsedz skatu uz pienākošo sabiedrisko transportu, tāpēc būtu nepieciešams vienots dizains un skaidra pieturvietu nojumju apsaimniekotāju atbildība. Viņa, sagatavojot grozījumus saistošajos noteikumos Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību, norādījusi, ka jaunās pieturvietu nojumes vajadzētu paredzēt arī bez reklāmas stendiem, jo reklāmai pieturvietās ir tikai pakārtota funkcija. Rīgas pilsētas būvvalde ierosina veikt grozījumus jau minētajos Rīgas domes saistošajos noteikumos, ko atbalsta arī domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (SC). Viņš uzskata, ka grozījumi sniedz iespēju veidot abpusēji izdevīgu sadarbību starp Rīgas pašvaldību un uzņēmējiem, izstrādājot vienotu koncepciju pieturvietu dizainā. Savukārt būvvaldes vadītājs Andis Cinis uzteica tīkla reklāmu uzņēmumus, kuri izteikuši gatavību sadarboties ar Rīgas pašvaldību un iesaistīties pilsētas sakārtošanā. Tiesa, precīzs pieturvietu nojumju izskats būs zināms tikai pēc konkursa, kura prasības lūgs izstrādāt arī ieinteresētajiem pašvaldības uzņēmumiem, piemēram, Rīgas satiksmei, Neatkarīgo informēja būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais