Atsaka atļauju azartspēļu zāles atvēršanai

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja atteica sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "NB" atļauju spēļu zāles atvēršanai un azartspēļu organizēšanai Čaka ielā 39.

Atteikums pamatots ar to, ka konkrētā vieta ir dzīvojamajā ēkā, kura atrodas līdzās izglītības iestādei (Rīgas dizaina un arhitektūras koledža), kultūras iestādei (Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis), daudzdzīvokļu ēkām (šajā teritorijā ir blīva dzīvojamo māju apbūve), biroju ēkām, bankām un tirdzniecības vietām, tāpēc šajā teritorijā notiek intensīva gan pilngadīgo, gan nepilngadīgo iedzīvotāju pārvietošanās. Izsniedzot atļauju azartspēļu organizēšanai šajā vietā, netiktu ne novērsts, ne arī samazināts risks, ka tajā varētu nokļūt tās personas, kurām nav nolūka doties uz azartspēļu vietu, līdz ar to netiktu nodrošināts "Azartspēļu un izložu likumā" noteikto ierobežojumu noteikšanas mērķis - novērst, samazināt (vai vismaz nepalielināt) no azartspēlēm atkarīgo personu skaitu - un tiktu radīts būtisks valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārums.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.