Rīgas kanālmala vasarā kļūs vēl tīkamāka

© F64 Photo Agency

Gājēju tunelis pie Centrālās dzelzceļa stacijas kļūs drošāks un arī glītāks, jo tur nomainīs slidenās flīzes. Rīdzinieki par tām sūdzējušies jau vairākus gadus, un jo īpaši ziemā pārvietošanās tur nav droša.

Apakšzemes pāreju izklās ar tādu pašu segumu kā tuneli pie veikala Stockmann, kā arī nokrāsos sienas un griestus. Paredzēts, ka vasarā uz 13. janvāra ielas tiltiņa mainīs segumu un savedīs kārtībā arī kāpnes. Gājēju tuneļa uzlabošana varētu izmaksāt 80 000 latu, bet tiltiņa remontdarbi – 9000 latu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs, vakar, apskatot situāciju šajā apakšzemes pārejā un izstaigājot arī kanālmalu Radio ielas apkaimē, rosināja apsvērt iespēju tunelī pie Centrālās dzelzceļa stacijas izvietot novērošanas kameras. Radio ielā 1 esošā nodegusī ēka arī būtu jānojauc, lai nebojā skatu uz vienu no pilsētas skaistākajām vietām – kanālmalu. N. Ušakovs norādīja, ka līdz vasarai ir jāsakopj ūdenstilpes krasts, atjaunojot gājēju celiņu segumu, izvietojot atkritumu urnas, soliņus un atjaunojot apgaismojumu.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais