Ušakovs novērtēs drošību Mežaparkā, atklās pikošanās čempionātu un apmeklēs ziemas sporta centru

Svētdien, 12. februārī, plkst. 12.30 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs apmeklēs Mežaparku, lai, ņemot vērā iedzīvotāju sūdzības, pārliecinātos, cik droša ir gājēju piekļūšana Mežaparka Lielajai estrādei pa Ostas prospektu un vai satiksme neapdraud ziemas atpūtas baudītājus.

Rīgas domes priekšsēdētājs arī Lielajā estrādē plkst. 13.00 atklās pikošanās čempionātu, kurā laipni aicināts piedalīties ikviens ziemas prieku cienītājs. Lielās estrādes teritorijas lēzenajā uzkalnā, kur vasarā bija izvietotas skatītāju vietas, tagad soli ir novākti un ierīkotas piecas dažāda garuma un konfigurācijas kameru nobraucienu trases, izmantojot mākslīgo sniegu, kā arī izveidots pacēlājs kameru nobraucieniem. Ziemas parkā izveidota 80 x15 m liela slidotava, 50 m gara slidošanas taka un 1,1 km garš slēpošanas aplis. Apmeklētāji, kuriem ir savas slidas un slēpes, Ziemas parka slidotavu un slēpošanas apli var izmantot bez maksas. Ir nodrošināta iespēja slēpes un slidas iznomāt, kā arī darbojas kafejnīca.

Ziemas parka izveidi Mežaparka Lielajā estrādē organizēja SIA „Rīgas meži”, kas ir noslēgusi privātās partnerības līgumu ar SIA „Ziemas parks”.

Pēc Mežaparka Ziemas parka atklāšanas Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ap plkst. 14.30 plāno apmeklēt Rīgas Ziemas sporta un atpūtas parku, kas atrodas Uzvaras bulvārī 15, un ir izveidots ar Rīgas pašvaldības finansiālu atbalstu, lai pilsētas iedzīvotāji un viesi varētu nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un baudīt ziemas priekus. Rīgas Ziemas sporta un atpūtas parks darbojas jau no 21. janvāra, un šeit ir izveidota vairāk nekā kilometru gara distanču slēpošanas trase, kā arī iekārtota slidotava. Gan slēpošanas trase, gan slidotava apmeklētājiem ar savu inventāru ir pieejama bez maksas. Tāpat ir pieejama inventāra noma, nodrošinot ikvienu ar kvalitatīvām slēpēm un slidām, darbojas kafejnīca.

Rīgas Ziemas sporta un atpūtas parku apsaimnieko SIA “Sportland”, kura sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu un sporta skolu “Arkādija” šeit organizē dažādas sacensības.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais