Aukstā laikā, policija pastiprināti uzrauga bezpajumtnieku pulcēšanās vietas

Ņemot vērā auksto laiku un meteorologu prognozes, pašvaldības policija pastiprinātā režīmā uzrauga bezpajumtnieku pulcēšanās vietas.

Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika rīkojuma Rīgas pilsētas pašvaldības policija jau vairākas dienas pastiprinātā režīmā uzrauga bezpajumtnieku pulcēšanās vietas, tostarp arī pilsētā esošās neapdzīvotās ēkas, lai sadarbībā ar Labklājības departamenta mobilajām brigādēm palīdzētu cilvēkiem, kuri palikuši bez mājvietas un nogādātu viņus patversmēs.

Saskaņā ar Rīgas pašvaldības policijas sniegto informāciju pēdējās nedēļas laikā uz patversmēm Rīgā nogādāts 41 bezpajumtnieks, vēl piecas personas uz patversmi doties atteikušās, savukārt pieci cilvēki nodoti mediķiem.

Trešdienas naktī, turpinot pazemināties gaisa temperatūrai, Rīgas nakts patversmēs bijis šoziem vislielākais apmeklētāju skaits – 874 cilvēki.

Nakts patversmes strādā visu diennakti, un tajās palielināts vietu skaits līdz 897 vietām.

Rīgas pašvaldība aicina rīdziniekus ziņot Rīgas patversmes mobilajai brigādei pa tālruni 27023550, ja viņu redzeslokā nonāk cilvēki, kuri uzturas nepiemērotos apstākļos, piemēram, dzīvo pamestās mājās, dārza būdiņās vai zem klajas debess.

Pašvaldība arī aicina iedzīvotājus informēt par saviem kaimiņiem, vientuļiem cilvēkiem, ja viņiem nav malkas apkurei vai dzīvoklī atvienots siltums, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Rīgā darbojas septiņas nakts patversmes, kur tiek nodrošināta uzturēšanās, kā arī personiskās higiēnas iespējas, uzturs, apģērbs, sociāla darbinieka un mediķa pakalpojumi.