Rīgā grib izveidot Vladimiram Visockim veltītu bareljefu

Leģendārais lidotājs-kosmonauts Georgijs Grečko, kurš pirmais pasaulē pārraidīja Vladimira Visocka dziesmu koncertu no Zemes orbītas kosmosā, piedalīsies skulpturālā bareljefa „Vladimira Visockis un laikabiedri” izveidē Rīgā.

25. janvārī, izcilā krievu dzejnieka un aktiera Vladimira Visocka dzimšanas dienas priekšvakarā, lai piedalītos Visocka skulpturālā bareljefa izveidē, Rīgā ieradīsies leģendārais lidotājs-kosmonauts Georgijs Grečko, Vladimira Visocka labdarības fonda priekšsēdētājs un starptautiskās organizācijas komitejas biedrs, kura tika izveidota pēc Rīgas Asociācijas „Miera Kauss” iniciatīvas.

Bareljefa mākslinieciskā veidojuma pamatā ir sinerģētiskais princips, kas tulkojumā no grieķu valodas nozīmē – “kopīgas darbošanās enerģija”. Bareljefa centrā atradīsies Visocka profils, kam apkārt tiks izkārtoti autogrāfi, zīmējumi vai zīmes, kuras pašrocīgi būs atstājuši slaveni Visocka laikabiedri un tuvi draugi, kuri katrs savā veidā ir ietekmējuši viņa daiļradi, likteni vai personīgo dzīvi.

Svarīgākais