Ameriks uzdevis izķert klaiņojošos suņus, kas varētu būt sakoduši sirmgalvi

Saistībā ar notikušo negadījumu Rīgā, Šampētera apkārtnē, kur klaiņojoši suņi šonedēļ nāvējoši sakoduši 70 gadus vecu sievieti, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzdevis Rīgas pilsētas pašvaldības policijai steidzami doties patruļā uz negadījuma vietu, lai pārbaudītu teritoriju, kā arī atbildīgajiem dienestiem nekavējoties rīkoties, lai izķertu šos dzīvniekus.

Katru gadu Rīgas dome atvēl līdzekļus klaiņojošo dzīvnieku izķeršanai pilsētā. Šogad šim mērķim Rīgas domes budžetā paredzēti 133 tūkstoši latu. Aicinām iedzīvotājus būt modriem un aktīvi ziņot par klaiņojošiem dzīvniekiem Rīgā SIA "Dr.Beinerts" pa tālruni 25473333.

No iedzīvotājiem informācija par klaiņojoša suņa atrašanās vietu tiek pieņemta no plkst. 9.00 līdz 18.00, savukārt no policijas vai glābšanas dienesta agresīva suņa gadījumā – izsaukumi tiek pieņemti visu diennakti. Lai arī dzīvnieku ķērāji uz norādīto suņa atrašanās rajonu parasti dodas no plkst. 8.30 līdz plkst. 17.30, agresīva suņa gadījumā – viņiem jāierodas jebkurā diennakts laikā. 2011. gadā Rīgā tika izķerti 580 klaiņojošie suņi.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko saka: „Visticamāk, ka arī šiem suņiem kādreiz bija saimnieki. Aicinu visus rūpēties par saviem dzīvniekiem un neatstāt viņus bezpalīdzīgā stāvoklī, kas liek viņiem pārvērsties par plēsoņām.”

Viņš norāda, ka Rīgas pašvaldība jau vairākus gadus ir aicinājusi atbildīgās valsts institūcijas ieviest visu suņu reģistrāciju un elektronisko uzskaiti (čipēšanu). Diemžēl spēkā esošā kārtība nosaka visu suņu obligātu uzskaiti tikai 2016. gadā. Rīgas dome aicina mainīt šo termiņu un ieviest to ātrāk.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais