Rīgas Centrāltirgū plāno samazināt tirdzniecības vietu nomas maksas

Lai aktivizētu tirdzniecību, Rīgas Centrāltirgū no 1.janvāra plānots samazināt tirdzniecības vietu nomas maksas, šodien žurnālistiem pēc tirgus apsekošanas sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka augstās nomas maksas dēļ tirgū esot daudz tukšu vietu, kuras nevarot atļauties iznomāt pašmāju zemnieki.

"Šādi plānojam palīdzēt cilvēkiem. Pēc nomas maksu samazināšanās samazināsies preču cenas un radīsies arī jaunas darba vietas," sacīja mērs, uzsverot, ka tirgus pildot sociālu funkciju.

"Tirgus daudziem ir vienīgā vieta, kur strādāt, un daudziem vienīgā vieta, kur var kaut ko lēti nopirkt," norādīja Ušakovs. "Tirgum plānoti lieli attīstības plāni, bet, tos realizējot, jāsaglabā esošās vērtības - lai jaunās darba vietas tiešām būtu jaunas."

Rīgas mērs norādīja, ka tirgus attīstīšana notiks reizē ar esošās situācijas sakārtošanu.

Savukārt AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LPP/LC) stāstīja, ka jau daudz kas esot paveikts, piemēram, tirgus teritorijā dažādās vietās izlikta informācija trijās valodās, izliktas norādes par tualešu atrašanās vietām un citi darbi.

Pēc Liepiņa teiktā, drīz Rīgas Centrāltirgus teritorijā tiks būtiski atvieglota iebraukšana invalīdiem. "Invalīdi varēs tirgus teritorijā iebraukt par brīvu. Satiksmes departamentam jau uzdots saskaņot nepieciešamās ceļa zīmes."

Liepiņš arī informēja, ka nākamsestdien, 7.novembrī, Rīgas Centrāltirgū notiks Mārtiņdienas tirdziņš.

Tuvākā nākotnē Centrāltirgū gaidāms Svētku tirgus un lielais Ziemassvētku gadatirgus. Nākamgad plānoti dažādi tirdziņi un gadatirgi gadskārtu svētkos un citās svinamajās dienās.

Šodien Ušakovs kopā ar Liepiņu žurnālistu pavadībā apstaigāja tirgus teritoriju un dažviet aprunājās ar tirgotājiem par esošo situāciju un iespējamajiem uzlabojumiem.

Kā ziņots, "Rīgas Centrāltirgus" neto apgrozījums 2008.gadā bija 4,23 miljoni latu, bet peļņa - 7600 lati. "Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

"Rīgas Centrāltirgus" ir 100% Rīgas pašvaldībai piederošs uzņēmums. Slavenie Rīgas Centrāltirgus paviljoni darbu sāka 1930.gadā, un tolaik tas bija lielākais un modernākais tirgus pasaulē.

Svarīgākais