Intensīvas snigšanas laikā Rīgas ielu uzturēšanas uzņēmumi strādās pastiprinātā režīmā

Meteoroloģiskās laika prognozes liecina, ka Rīgā šodien un brīvdienās gaidāma intensīva snigšana un gaisa temperatūras pazemināšanās.

Rīgas domes Satiksmes departaments vērš auto vadītāju uzmanību, ka snigšanas laikā braukšanas apstākļi galvaspilsētā būs apgrūtināti, redzamība būs ierobežota un kopējā satiksmes plūsma palēnināsies. Autovadītājiem jārēķinās, ka šādos apstākļos ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku.

Šorīt ielu uzturētāji darbu sāka no plkst. 4.00 un veica ielu un tiltu apstrādi ar pretslīdes materiāliem. Kopumā pilsētas ielās strādāja 12 specializētas kaisīšanas mašīnas. Patlaban ielās strādā astoņas specializētas kaisīšanas mašīnas, lai apstrādātu tiltus ar pretslīdes materiāliem.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar samitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu.

Minēto darbu veikšanai ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumu rīcībā ir 32 specializētās kaisīšanas mašīnas, astoņas traktorbirstes un sešas specializētās ietvju kaisīšanas mašīnas. Nepieciešamības gadījumā ielu un tiltu uzturētāji iesaistīs arī traktortehniku un autogreiderus.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka pretslīdes materiāli samazina brauktuvju slīdamību, taču sniega un sala laikā jārēķinās ar apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un garāku bremzēšanas ceļu. Vadītājiem jāievēro lielāku braukšanas distanci un jāizvēlēlas ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Departaments atgādina, ka īpaši sarežģīta un grūti prognozējama situācija uz ceļiem ir laikā, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli grādu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais