Birokrātijas apkarošanas centra vadītāja padomniecēm paredzēta 843 līdz 1265 latu liela alga

Šajā Rīgas domes sasaukumā izveidotā Birokrātijas apkarošanas centra (BAC) vadītāja padomniecēm paredzēta no 843 līdz 1265 latu liela alga pirms nodokļu nomaksas.

Pašam BAC vadītājam minimālā mēnešalgas likmi paredzēta 1038 lati, bet maksimālā - 1557 lati, teikts Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku darba samaksas nolikuma grozījumu projektā.

Par šādu algas lielumu "padomniecēm" sašutumu pauda partijas "Jaunais laiks" (JL) frakcijas vadītājs Edgars Jaunups. "Vai mēs neesam prātu zaudējuši? Padomnieka alga jau tuvojas ministra algai," sacīja Jaunups.

JL pārstāvis vēlējās saņemt paskaidrojumus no pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC), taču izpilddirektors uz sēdi nebija ieradies. Komiteja nolēma nolikuma grozījuma projekta izskatīšanu atlikt līdz nākamajai sēdei.

Kā aģentūrai LETA skaidroja izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis, BAC bez tā vadītāja Sergeja Novikova darbojas vēl divas padomnieces - Guna Vendiņa un Olga Kipmane. "Viņu alga ir noteikta pēc zemākās likmes - 843 lati "uz papīra"," apgalvoja Vidauskis.

Līdz ar to "uz rokas" šīs padomnieces varētu saņemt 550 līdz 600 latus, liecina aģentūras LETA veiktie aprēķini.

BAC reglaments noteic, ka centra darbiniekus, saskaņojot ar tā vadītāju, pieņem darbā un atlaiž no darba Rīgas domes priekšsēdētājs.

"Šīs darbinieces strādā pilnu darba dienu un ir ļoti noslogotas," skaidroja Vidauskis.

Iespējams, ka jautājums par šo darbinieču atalgojumu tuvākajā laikā tiks pārskatīts, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Rīgas pašvaldības izpilddirekciju darbinieku amatu sadalījums atbilstoši algu grupām liecina, ka BAC padomnieces ievietotas 5.algu grupā - turpat, kur nodaļu vadītāji.

Kā ziņots, lēmumu par Birokrātijas apkarošanas centra izveidošanu dome pieņēma jūlija beigās.

Birokrātijas apkarošanas centrs strādā Rīgas mēra pakļautībā.

Vairāki opozīcijas partiju pārstāvji iepriekš uzsvēra, ka Birokrātijas apkarošanas centra izveidošana tikai palielināšot birokrātiju, jo šādas funkcijas varētu veikt kāds no mēra biroja darbiniekiem vai padomniekiem.

Tika izteikti arī iebildumi pret to, ka plānotos birokrātijas apkarošanas centra darbiniekus neizvēlēsies atklātā konkursā.