Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Labās mājas atvērs oficiāli

Par spīti bažām, Administratīvā apgabaltiesa apstiprinājusi izlīgumu starp SIA AGN un Rīgas domi par 2007. gadā izsniegto būvatļauju dzīvnieku patversmes Labās mājas celtniecībai.

Tiesa apstiprinājusi lietā noslēgto administratīvo līgumu, un AGN atsaucis savu tiesā iesniegto pieteikumu, tādējādi izbeidzot teju piecus gadus ilgo strīdu. Tas nozīmē, ka jau tuvākajā laikā patversme varēs strādāt oficiāli.

Vienošanās panākta, piekāpjoties visām pusēm – gan SIA AGN, gan Rīgas domei, gan patversmes pārstāvjiem – biedrībai Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa. Kā vienu no būtiskākajiem ieguvumiem uzņēmuma AGN pārstāvis Agris Nagliņš min vienošanos, ka īpašuma pārdošanas gadījumā izlīguma noteikumi būs saistoši arī zemesgabala pircējam. Tā tiks novērsta situācija, ka zemes jaunajam īpašniekam nav saistošs izlīgumā noteiktais un viņš brīvi var rīkoties arī ar patversmes ēku.

Lai panāktu kompromisu, biedrība ir maksimāli saīsinājusi patversmes darba laiku, piedāvājot to no pulksten 9 līdz 18, kā arī atteikusies no tiesībām apbūvēt trešo daļu nomātās teritorijas, kas vērsta uz SIA AGN pusi, tādējādi liedzot sev nākotnē realizēt dažādus ar patversmes attīstību saistītus projektus. Piekāpšanās notikusi arī citos punktos, taču galvenais ir panākts – patversme varēs strādāt oficiāli un tajā vienlaikus varēs uzturēties 50 suņi, kā arī vairāki desmiti kaķu. Labās mājas ir modernākā dzīvnieku patversme Latvijā, un tā pieejama arī skolēnu grupām un ekskursijām.