Rīgā skolu un kultūras iestāžu remontiem šogad tērēs teju deviņus miljonus latu

Rīgā pašvaldības izglītības iestāžu, kā arī Latvijas Nacionālās mākslas muzeja (LNMM) būvprojekta izstrādei šogad tērēs teju deviņus miljonus latu, paredz Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komitejas pirmdien apstiprinātie priekšlikumi kapitālo līdzekļu izlietojumam 2012.gadā.

RD Īpašumu departamenta pārstāve Ilze Krūkle aģentūru BNS informēja, ka pašvaldības investīciju programmā paredzēta septiņu skolu fasāžu restaurācija par 1,5 miljoniem latu, 11 skolu un bērnudārzu energoefektivitātes paaugstināšana par 2,5 miljoniem latu, ūdens un kanalizācijas sistēmu nomaiņa 11 skolās un bērnudārzos par 0,9 miljoniem latu, virtuves bloku renovācija 12 skolās un bērnudārzos par 1,9 miljoniem latu.

Savukārt izlases veida renovācijas darbus veiks deviņās skolās un bērnudārzos, kas kopā ar LNMM ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas būvprojekta izstrādi izmaksās 1,05 miljonus latu.

Šogad paredzēta arī desmit sporta un aktu zāļu renovācija par 1,1 miljonu latu, kā arī pašvaldības piederošo ēku renovācija par 450 tūkstošiem latu un avārijas stāvoklī esošo ēku un būvju nojaukšana par 200 tūkstošiem latu.

Ēku fasādes un logus restaurēs Rīgas Valda Zālīša pamatskolai, Rīgas 34.vidusskolai, Rīgas 19.vidusskolai, Rīgas 10.vidusskolai, Rīgas vakara ģimnāzijai, Rīgas Kristīgajai vidusskolai un Pāvula Jurjāna mūzikas skolai.

Energoefektivitātes pasākumus paredzēts veikt Rīgas 51.vidusskolas, 61.vidusskolas, 49.vidusskolas, 86.vidusskolas, 95.vidusskolas, 71.vidusskolas. Rīgas Pļavnieku pamatskolas, Rīgas 97.pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 204.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 242.pirmsskolas izglītības iestādes un Rīgas 241.pirmsskolas izglītības iestādes ēkām.

Savukārt ūdens un kanalizācijas sistēmu nomaiņa paredzēta Rīgas 95.vidusskolas, 19.vidusskolas, 80.vidusskolas, 93.vidusskolas, Rīgas Osvalda vidusskolas, 65.vidusskolas, Rīgas 79.pirmsskolas izglītības iestādes, 243.pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 36.pirmsskolas izglītības iestādes, Rīgas 108.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes "Mežaparks" un Rīgas 132.pirmsskolas izglītības iestādes "Ieviņa" ēkās. Virtuves bloku renovācija plānota Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, Rīgas 72.vidusskolas, Rīgas Franču liceja, Rīgas 68., 80., 135., 158., 258., 228., 267., 261.pirmsskolas izglītības iestāžu ēkās, Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Kadiķītis" ēkās.

Paredzēti arī atsevišķu objektu izlases veida renovācijas darbi vairākos objektos ‒ ēkas Dzelzavas ielā 9 vienkāršota renovācija pirmsskolas izglītības iestādes izvietošanai, Rīgas Rīnūžu vidusskolas ēkas Ziemeļblāzmas ielā 59 telpu vienkāršotā renovācija pirmsskolas iestādes grupu izveidei, Rīgas Hanzas vidusskolas ēkas Grostonas ielā 5 izlases veida renovācija, Rīgas 6.vidusskolas sākumskolas ēkas Matīsa ielā 37/39 izlases veida renovācija, Rīgas 46.vidusskolas ēkas Skuju ielā 28 izlases veida renovācija, Bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" ēkas Silciema ielā 3 izlases veida renovācija, Rīgas 28.vidusskolas ēkas Sliežu ielā 23 izlases veida renovācija, Rīgas 22.vidusskolas ēkas Bruņinieku ielā 10 izlases veida renovācija, Āgenskalna sākumskolas, Kandavas ielā 4 korp.1 izlases veida renovācija, kā arī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 10a rekonstrukcijas un restaurācijas būvprojekta izstrāde.

Astoņās skolās – Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Rīgas 31.vidusskolā, Rīgas 61.vidusskolā, Rīgas 84.vidusskolā, Rīgas 21.vidusskolā, Rīgas 89.vidusskolā, Rīgas 92.vidusskolā un Rīgas 63.vidusskolā ‒ remontēs sporta zāles, bet divās skolās ‒ Rīgas 21.vidusskolā un Puškina licejā ‒ remontēs aktu zāles.

Vēl arī turpināsies Sociālā dienesta ēkas Avotu ielā 31 renovācijas otrās kārtas darbi 200 tūkstošu latu apmērā un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirkņa lietojumā esošās ēkas Rīgā, Daugavgrīvas ielā 32/34, logu un fasādes restaurācija par kopējo summu 250 tūkstoši latu.

Ieplānota arī avārijas stāvoklī esošo ēku un būvju nojaukšana par kopējo summu 200 tūkstoši latu.

Šāds līdzekļu izlietojums vēl jāapstiprina RD sēdē.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais