Policija lemj par kriminālprocesa sākšanu par huligānismu saistībā ar uzkāpšanu Vanšu tilta smailē

Valsts policija lemj par kriminālprocesa sākšanu par huligānismu saistībā ar kāda jaunieša uzkāpšanu Vanšu tilta smailē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava.

Jaunietis, kura personība joprojām nav noskaidrota, jo viņš atsakās to izpaust, ir nodots mediķu aprūpē, kuri veiks ekspertīzes, lai noskaidrotu, vai jaunietis nebija kādu apreibinošu vielu ietekmē. Spriežot pēc jaunieša uzvedības un vizuālā vērtējuma, jaunietis nav bijis apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat mediķi izvērtēs jaunieša psihiskās veselības stāvokli.

Kā pastāstīja Pildava, jaunietis tilta smaili nav atstājis labprātīgi - ar viņu ilgstoši runājis policists-psihologs, taču nav izdevies panākt, lai jaunietis no tilta nokāptu pats. Kādā brīdī jaunieša uzmanība atslābusi, un to izmantojuši policisti, kuri jaunieti nocēluši no tilta.

Policisti vīrieti noveda lejā, iesēdināja automašīnā un aizveda. Neviens no tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem nesniedza sīkākus komentārus par notikušā apstākļiem un to, kāpēc vīrietis bija uzrāpies tilta smailē.

Patlaban pār tiltu pilnībā atjaunota gājēju un transportlīdzekļu satiksme.

Vīrietis tilta balsta smailē pavadīja vairākas stundas. Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informāciju par kāpēju no aculieciniekiem saņēma plkst.14.28.

Šī nav vienīgā reize, kad cilvēki mēģinājuši uzkāpt pa tilta vantīm. Visi gadījumi beigušies ar krimināllietas ierosināšanu par huligānismu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais