Vanšu tilta balsta smailē uzkāpušais vīrietis nokāpj [papildināts]

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Policijas darbiniekiem pēc vairākām stundām izdevies pierunāt nokāpt lejā vīrieti, kurš bija uzrāpies Vanšu tilta balsta smailē.

Policisti vīrieti noveda lejā, iesēdināja ātrās palīdzības mašīnā, kura tālāk devās Sarkandaugavas virzienā. Neviens no tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem nesniedza sīkākus komentārus par notikušā apstākļiem un to, kāpēc vīrietis bija uzrāpies tilta smailē.

Patlaban pār tiltu pilnībā atjaunota gājēju un transportlīdzekļu satiksme.

Kā informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava, sākotnēji jaunietis tika nodots mediķiem un patlaban tiek lemts par kriminālprocesa sākšanu. Spriežot pēc jaunieša uzvedības un vizuālā vērtējuma, jaunietis nav bijis apreibinošu vielu ietekmē. Viņš ir aptuveni 22 gadus vecs. Jaunais cilvēks nav atklājis savu identitāti, un tā joprojām nav noskaidrota.

Vīrietis tilta balsta spicē pavadīja vairākas stundas. Kā ziņots, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informāciju par kāpēju no aculieciniekiem saņēma plkst.14.28.

Šī nav vienīgā reize, kad cilvēki mēģinājuši uzkāpt pa tilta vantīm. Visi gadījumi beigušies ar krimināllietas ierosināšanu par huligānismu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais