Rīgas dome represētajiem izmaksās 50 latu

Kā katru gadu, arī šoruden Rīgā dzīvojošās politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki – valsts pensiju saņēmēji – varēs saņemt svētku pabalstu 50 latu apmērā. 2009. gadā šim mērķim Rīgas dome atvēlējusi 213 950 latu.

Interesēties par pabalstu var rajona vai priekšpilsētas sociālajā dienestā atbilstoši iedzīvotāja deklarētajai dzīvesvietai. Sociālais dienests ir tā iestāde, kas izlemj, piešķirt vai atteikt pabalstu. Lai cilvēks saņemtu 50 latu, viņam iesniegums nav jāraksta, taču pabalsta saņēmējam jāuzrāda politiski represētās personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu un personu apliecinoši dokumenti.

Svētku pabalstu varēs saņemt: Kurzemes rajona sociālajā dienestā no 3. līdz 5. novembrim; Zemgales priekšpilsētas sociālajā dienestā no 9. līdz 10. novembrim; Latgales priekšpilsētas sociālajā dienestā no 9. līdz 11. novembrim; Ziemeļu rajona sociālajā dienestā no 9. līdz 12. novembrim; Vidzemes priekšpilsētas sociālajā dienestā no 11. līdz 12. novembrim.

Ja nepieciešama papildu informācija par pabalstu izmaksas kārtību, var vērsties sociālajos dienestos vai zvanīt uz Rīgas domes Sociālo jautājumu centra bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka 2008. gadā svētku pabalstu saņēma 4057 politiski represētie un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, kopumā 203 760 latu.

Svarīgākais