Ziemassvētku vecīšu skrējiens Rīgā savāc vairāk nekā 10 000 latu bērnu atbalstam

Brīvdienās, vairāk nekā 300 Ziemassvētku vecīšiem piedaloties jautrā skrējienā pa Vecrīgu, izdevies savākt 10 000 latu Mobilā veselības centra nodrošināšanai un Mārtiņa fondam.

Trīs kilometrus garajā skrējienā piedalījās dažāda vecuma Ziemassvētku vecīši ar savām ģimenēm un pat mājdzīvniekiem. Piedalījās arī skrējēji no bērnu namiem, kā arī sēžot ratiņos. Visus no labdarības skrējiena iegūtos līdzekļus jau ceturto gadu novirzīs bērnu Mobilā veselības centra darbības tālākai nodrošināšanai. 17 m garajā automašīnā ir divas pacientu izmeklēšanas telpas un pieņemšanas telpa, kas dod iespēju bērniem visā Latvijā saņemt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstu palīdzību savā pilsētā.

„Ronald McDonald House Charities Latvija” direktore Vija Tirzmale:” Sakām lielu paldies Basketbola kluba (BK) "VEF Rīga" spēlētājam Kērtisa Miledža un BK "Valmiera" spēlētājam Džei Lukasam par iespēju sveikt visus finišētājus ar medaļu pasniegšanas brīdī.

Mēs esam gandarīti, ka ar šo prieka pilno skrējienu mēs varam palīdzēt bērniem, lai viņiem nav jāstāv garās rindās pie ārsta. Gada laikā Mobilais veselības aprūpes centrs pabijis 33 Latvijas pilsētās, kopā palīdzot gandrīz 2000 bērniem un nobraucot 13 800 km.”

Pēdējo trīs gadu laikā jautro Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījās vairāk nekā 1000 dalībnieku, kuri atzina, ka šī ir bijusi lieliska iespēja gūt pozitīvu enerģiju, vienlaikus darot labu tiem, kam tas visvairāk nepieciešams.