Ušakova ārstēšanai ziedotie līdzekļi ir pārskaitīti sešu bērnu medicīniskai aprūpei

© andris Krievins

Līdzekļi, kas bija savākti Nila Ušakova mātes ziedojumu kontā N. Ušakova ārstēšanai, pašlaik ir novirzīti jau vairāku bērnu ārstēšanai.

8 000 EUR ir pārskaitīti septiņus gadus veca zēna ārstēšanai. Viņam tika konstatēts audzējs smadzenēs, slimībai progresējot, zēnam iestājās veģetatīvā koma. Vācijas klīnikā ārsti apliecināja gatavību uzņemties rūpes par pacientu.

5 000 latu tika novirzīti 21 gadu vecam jaunietim leikēmijas ārstēšanai.

Vēl 18 000 EUR tika novirzīti 17 gadu vecajai jaunietei, lai apmaksātu ārstēšanās kursu Austrijas klīnikā sakarā ar smagu aknu vēnu pataloģiju un inicālu aknu cirozi.

51 000 latu ir pārskaitīts Šveices klīnikai septiņus gadus veca zēna ārstēšanai. Operācija tika veikta sakarā ar otrā posma operatīvo ārstēšanu mugurkaula skoliotiskās deformācijai korekcijai ar VEPTR sistēmu, sakarā ar smagu, iedzimtu mugurkaula patoloģiju.

43 500 zviedru kronu tika pārskaitītas Zviedrijas klīnikai četrus gadus veca bērna ārstēšanai sakarā ar iedzimtu hipoventilācijas sindromu ar PHOX2B gēna mutāciju.

Vēl 48 000 zviedru kronu ir pārskaitīti vienu gadu veca zēna ārstēšanai ar tādu pašu diagnozi - iedzimts hipoventilācijas sindroms ar PHOX2B gēna mutāciju.

Kā jau agrāk informējām, 15 000 EUR tika pārskaitīti Latvijas izlases džudistam Vladimiram Osnačam, kas cieta autoavārijā Turcijā.

Svarīgākais