Rīgas 1. slimnīca plāno 2011. gadu beigt ar 120 000 latu peļņu

Vakar notika Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas 1. slimnīca” dalībnieku ārkārtas sapulce, kurā apstiprināti slimnīcas 2011.gada budžeta grozījumi.

Tie paredz, ka sākotnēji plānoto vairāk nekā 40 000 latu lielo zaudējumu vietā „Rīgas 1. slimnīca” 2011. gadu plāno noslēgt ar peļņu vairāk nekā 120 000 latu apmērā. Finanšu situāciju ir ietekmējis plānotais neto apgrozījuma pieaugums par Ls 186 082 jeb 3,9%, t.sk., plānots ieņēmumu pieaugums Ls 156 966 apmērā no Nacionālā veselības dienesta. „Rīgas 1.slimnīcas” kopējās investīcijas šogad tiek palielinātas par Ls 148 000.

Rīgas domes Sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs pauž, ka neskatoties uz finansējuma trūkumu no valsts puses, slimnīca spēj ne tikai izdzīvot, bet arī strādāt ar peļņu. „Jo vairāk laika paiet, kopš valsts nolēma svītrot Rīgas 1. slimnīcu no medicīnisko iestāžu saraksta un kopš mēs nolēmām reanimēt slimnīcas darbību, jo vairāk es pārliecinos, ka mēs darījām pareizi. Slimnīca ir vajadzīga rīdziniekiem, to apstiprina gan apmeklētāju skaits, gan slimnīcas finansiālie radītāji”.

Rīgas 1.slimnīcas galvenais ārsts Andrejs Pavārs: „Tā ir jau otro gadu pēc kārtas – plānojam, ka būs mazāki apjomi, bet uz gada beigām jāsecina, ka tie ir krietni lielāki. Varbūt daļēji tas ir tāpēc, ka iemācījāmies plānot piesardzīgāk un varbūt daļēji tāpēc, ka mūsu slimnīcā sniegtie pakalpojumi apmierina arvien vairāk cilvēku.”

Svarīgākais