Rīgā notiks Maskavas dienas

No 8. līdz 10.decembrim, atzīmējot Rīgas un Maskavas sadarbības 10 gadu jubileju, Rīgā norisināsies Maskavas dienas. Rīgā ieradīsies Maskavas valdības delegācija, kuru vadīs Maskavas valdības ministrs Sergejs Čerjomins.

Plānots, ka Maskavas amatpersonas 9.decembrī tiksies ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, lai parakstītu Rīgas domes un Maskavas valdības sadarbības programmu 2012.-2014.gadam, kā arī apmeklēs Rīgas domes departamentus.

Maskavas dienu laikā rīdzinieki aicināti apmeklēt dažādus kultūras pasākumus.

9.decembrī plkst.19.00 rīdziniekiem aicināti uz Maskavas džeza trompetista Vadima Eilenkriga (Вадим Ейленкриг) Kvinteta koncertu, kas notiks Rīgas Kongresu namā. Koncerta īpašie viesi būs Intars Busulis un Gints Pabērzs.

Savukārt 10.decembrī plkst.17.00 Maskavas nama koncertzālē būs iespēja baudīt krievu romances nopelniem bagātā Krievijas mākslinieka Leonīda Serebreņņikova (Леонид Серебренников) un starptautisku konkursu laureātes Innas Razumihinas (Инна Разумихина) izpildījumā.

Maskavas dienu ietvaros rīdziniekiem tiks piedāvātas divas izstādes. No 8.decembra Rīgas domes 2.stāva vestibilā būs apskatāma izstāde „Vēsturiskās paralēles. Maskava-Rīga”, bet 9.decembra vakarā Maskavas namā atklās izstādi „Maskavas un Rīgas inovatīvās tehnoloģijas”.

9.decembrī Maskavas namā norisināsies starptautiska konference „Maskava–Rīga. 10 gadi sadarbības ceļā”, kā arī 8. un 9. decembrī notiks apaļā galda diskusijas.

Svarīgākais