No 1.decembra mainīsies Rīgas sabiedriskā transporta kustību saraksti un pieturvietas

No 1.decembra būs vairākas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta kustību sarakstos un pieturvietās, informē "Rīgas satiksme".

No 1.decembra pēc skolu iniciatīvas būs izmaiņas 16. autobusa maršruta darba dienu kustības sarakstā, lai nodrošinātu ērtu skolēnu nokļūšanu mājās pēcpusdienā pēc nodarbību beigām.

Tāpat no 1.decembra 28.autobusu maršrutam tiks mainīts kustības saraksts, lai nodrošinātu ērtu pasažieru pārvietošanos un pārsēšanās iespējas citos transporta līdzekļos.

Vēl no 1.decembra pasažieru ērtībām Mārupes novada pašvaldība ir ierīkojusi un labiekārtojusi jaunas pieturvietas – Svētes iela, bērnudārzs "Lienīte" un Skultes stadions. Atbilstoši Mārupes novada iniciatīvai labiekārtot minētās pieturvietas, būs izmaiņas 10., 25. un 43. autobusu maršruta pieturvietu izvietojumā un nosaukumos. 10. un 25. autobusu maršrutā pašreizējā pieturvieta Upeslīči virzienā uz Rīgu tiks pārcelta uz jaunizbūvēto pieturvietu Svētes iela, savukārt pieturvieta Upeslīči virzienā uz Mārupi tiks pārdēvēta par pieturvietu Svētes iela.

25. autobusu maršrutā pašreizējā pieturvieta Vējotnes iela virzienā uz Rīgu tiks pārcelta uz jaunizbūvēto pieturvietu bērnudārzs "Lienīte", savukārt pieturvieta Vējotnes iela virzienā uz Mārupi pārdēvēta par bērnudārzs "Lienīte". 43. autobusa maršrutā pieturvietas Stadions abos braukšanas virzienos tiks pārdēvētas par pieturvietu Skultes stadions un tiks pārcelta uz jaunizbūvētajām pieturvietu platformām. 10. un 25. autobusu maršrutā pieturvieta Mārupes pagasta valde (abos braukšanas virzienos) tiks pārdēvēta par pieturvietu Mārupes novada dome. Jaunās pieturvietas ir pilnībā aprīkotas un paredzētas drošai pasažieru uzņemšanai vai izlaišanai no sabiedriskā transporta salona.

No 1.decembra būs izmaiņas arī 10., 25. un 55. autobusu maršruta autobusa kustības sarakstā darba dienām, lai nodrošinātu ērtu pasažieru pārvadāšanu, saskaņojot maršrutu kustības sarakstus, 10. autobusu maršruta brīvdienu saraksts tiks nedaudz koriģēts. Reisu skaits nemainīsies.

No 1.decembra būs arī nelielas izmaiņas 43. autobusu maršruta darba dienu un brīvdienu kustības saraktos. Izmaiņas būs tikai starp pieturvietām, no galapunktiem atiešanas laiki paliks nemainīgi.

No 1.decembra 9. maršruta autobusi turpmāk kursēs pa G.Zemgala gatves pārvada turpinājuma izbūves laikā izveidoto apvedceļu, jo satiksmes organizācija šajā ceļa posmā vairs nepieļauj iepriekšējā maršruta atjaunošanu. Papildus maršrutā virzienā uz pilsētas centru tiks ieviestas divas jaunas pieturvietas - 3. šķērslīnija un Rusova iela.

Izmaiņas būs arī 12., 23. un 26. autobusu maršrutu kustības sarakstos darba dienām, lai nodrošinātu ērtu pasažieru pārvadāšanu, saskaņojot attiecīgo maršrutu kustības sarakstus. Reisu skaits netiks mainīts.

Atbilstoši Stopiņa novada un Saulīšu iedzīvotāju ierosinājumiem no 1.decembra notiks s nelielas izmaiņas 34. autobusu maršruta kustības sarakstā.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Svarīgākais