Zoodārza Savannas ekspozīcijai ziedo 15 tūkstošus latu

Zoodārzs tos plāno ieguldīt uzceļot jaunu mītni Āfrikas savannas projektā - Kāpzemes degunragputnu aploku.

No šā gada 1.maija līdz 15.oktobrim Narvesen un Preses Apvienības veikalu un kiosku tīklos norisinājās klientu lojalitātes kampaņa "Āfrikas Zoo tavās mājās". Tās laikā ikviens Narvesen un Preses apvienība pircējs, iepērkoties un sakrājot 49 uzlīmes [1], varēja iegādāties akcijas rotaļlietas. No katras nopirktās mantiņas 3 santīmi tika ziedoti Āfrikas savannas ekspozīcijas dzīvniekiem Rīgas zoodārzā, par ko šā gada pavasarī vienojās Narvesen, Preses apvienība un Rīgas Zooloģiskais dārzs, noslēdzot sadarbības līgumu.

Akcija noslēdzās šā gada 15.oktobrī, un pavisam akcijas laikā tika nopirktas 285 487 mīkstās rotaļlietas. Akcijas laikā saziedoti un Rīgas Zoodārza Āfrikas Savannas ekspozīcijas dzīvnieki apstākļu uzlabošanai kopumā tiks izmantoti 15 008,59 lati. Daļa līdzekļu jau tika izmantoti, lai šā gada maijā labiekārtotu pagaidu mītni un atvestu divas zebru meitenes - Mēriju un Vaku- Vaku no Reines Zoodārza Vācijā.

"Esam gandarīti par kampaņas rezultātiem," atzīst Narvesen valdes priekšsēdētājas vietnieks Rems Razums. "Patīkami, ka mūsu rotaļlietas priecēs bērnus un pieaugušos visā Latvijā, bet vienlaikus ārkārtīgi lielu gandarījumu sagādā tas, ka kopā ar saviem pircējiem mēs esam snieguši palīdzību tiem Āfrikas savannas dzīvniekiem, kas mīt Rīgas zoodārzā. Rīgas Zoodārzs ir viena no skaistākajām un iemīļotākajām atpūtas un izziņas vietām Latvijā, un tas, ka mēs visi kopā varam šo vietu padarīt vēl ērtāku un labāku gan dzīvniekiem, gan apmeklētajiem, ir papildus ieguvums mums visiem." uzsver Rems Razums. "Liels paldies visiem, kas atbalstīja šo akciju!"

Kā skaidro Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš, akcijas laikā iegūtie līdzekļi, pirmkārt, ļaus turpināt zebru pagaidu mītnes labiekārtošanu, lai varētu atvest vēl divas zebras. "Otrkārt, varēsim arī uzsākt aploka izveidi tik interesantiem Āfrikas putniem kā zemes vārnām jeb Kāpzemes degunragputniem. Šie putni pārstāv lielāko sugu degunragputnu grupā: tēviņu svars var sasniegt vairāk nekā 6 kg, bet ķermeņa garums līdz 1,2 m. Šobrīd zoodārzā mīt 2 pāri šo inteliģento ar diženo knābi un zinātkāri apveltīto putnu. Jauna aploka celtniecība uzlabotu gan degunragputnu labturības prasības, gan būtu neliels solis uz priekšu projekta Āfrikas savannas ekspozīcija realizācijā."

Āfrikas savannas projekts Rīgas Zooloģiskajā dārzā paredz izveidot kopīgu mājvietu, kur žirafes, zebras, antilopes, zemes vārnas un citi savannas dzīvnieki dzīvos pēc iespējas dabiskākā vidē un ļaus apmeklētājiem ielūkoties savas dzīves ainās. Šis projekts, kas aizsākās ar žirafu mājas atvēršanu 2007. gadā, paredz izveidot jauktu savannas dzīvnieku ekspozīciju 3000 m² lielā laukumā pie jau esošās žirafu mājas.

Svarīgākais