Šogad pirmo reizi risināsies pasākums ''Rīgas sporta laureāts''

Piektdien Rīgas Kultūras un mākslas centrā ''Mazā ģilde'' pirmo reizi notiks pasākums ''Rīgas sporta laureāts 2011'', kurā Rīgas pašvaldība suminās galvaspilsētas labākos sportistus un trenerus.

Sportistus apbalvos Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, kā arī sabiedrībā zināmas, ar sportu cieši saistītas personības.

Balvas piešķirs vairākās nominācijās: labākais sportists/te, paraolimpiskais sportists, sporta spēļu komanda, ekipāža/komanda, treneris, sporta darba organizators skolā, gada notikums sportā, kā arī ''Uzlecošā zvaigzne sportā'' un nominācijā ''Par mūža ieguldījumu sportā''. Nominantu vidū ir tādi sportisti kā Zigismunds Sirmais, Elvijs Misāns, Laura Skujiņa, Aigars Apinis, Krists Straume, Aleksejs Rumjancevs, Vjačeslavs Višņakovs, Terēza Kižlo, komanda ''VEF Rīga'', kā arī treneri Valentīna Eiduka, Aigars Aglenieks, taču to, kuri no viņiem kļūs par Rīgas sporta laureātiem, varēs uzzināt tikai pasākuma laikā.

Latvijā

23. septembrī Cēsu novadā, Līgatnē, kādā dzīvoklī tika atrasts 1973. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policijas amatpersonas, reaģējot uz izsaukumu, notikuma vietā konstatēja, ka vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi, tostarp brūces galvas apvidū, kas, iespējams, izraisīja viņa nāvi. Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess.