Sabiedriskais transports Rīgā naktīs kursēs līdz gada beigām

Uzņēmums „Rīgas satiksme” sabiedriskā transporta nakts reisus organizēs līdz šī gada beigām, tā šodien lēma Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija, pagarinot nakts satiksmi vēl par vienu mēnesi.

Kā ziņots, sabiedriskais transports nakts stundās kursē nedēļas nogalēs – naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu.

„Tas ir loģisks pašvaldības lēmums, jo nakts reisi ir guvuši rīdzinieku un pilsētas viesu atsaucību un daudzi iedzīvotāji ar šo iespēju rēķinās,” norāda Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks.

Jūnija sākumā, kad tika ieviests nakts transports, bija plānots to organizēt līdz augusta beigām. Ņemot vērā pasažieru skaita pieaugumu, tika nolemts nakts transportu nodrošināt līdz novembra beigām.

Kopumā „Rīgas satiksme” organizē desmit nakts maršrutus, kas apkalpo pilsētas mikrorajonu ar lielāko iedzīvotāju skaitu. Kā galapunkts pilsētas centrā autobusu maršrutiem ir pieturvieta “Stacijas laukums/Centrālā stacija”, jo attiecīgā pieturvieta ir pietiekami ietilpīga (vienuviet pie apakšzemes gājēju tuneļiem atrodas trīs sabiedriskā transporta pieturvietas). Turklāt pieturvieta atrodas pašā pilsētas centrā no tās ir ērti izbraukt uz jebkuru Rīgas rajonu.

Visi autobusi no pilsētas centra atiet vienlaicīgi apaļās stundās. Atiešanas laiki no galapunkta ir izvēlēti tā, lai pasažieriem būtu vieglāk orientēties kustības sarakstā. Visu nakts maršrutu autobusi no galapunkta Stacijas laukumā atiet ik pēc stundas no plkst. 24.00 līdz 5.00. No otra galapunkta uz pilsētas centru autobusi iziet pusapaļās stundās.

Brauciena maksa visiem pasažieriem ir viens lats, biļeti iespējams iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja. Nakts reisi ietilpst komercpārvadājumu grupā, tādēļ tiem netiek piemērota parastā sabiedriskā transporta pārvadājumu maksa, nedz arī kādi braukšanas maksas atvieglojumi, izņemot tās personas, kurām tiesības izmantot sabiedrisko transportu bez maksas ir paredzētas Invaliditātes likumā.

Svarīgākais