Nākamgad Rīgā notiks Starptautiskā burāšanas apmācību un burinieku konference

Rīgai ir uzticēts rīkot Starptautisko burāšanas apmācību un burinieku konferenci 2012. gadā, un svinīgi tika parakstīta attiecīga vienošanās.

Tas kļuvis zināms 19.novembrī Tulonā (Francija) notikušajās gadskārtējās starptautiskajās burāšanas organizācijas „Sail Trainining International” konferencē, kurā piedalījās Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs.

„Sail Trainining International” konferences pēdējos gados ir piesaistījušas vairāk nekā 400 delegātus no apmēram 35 pasaules valstīm. Tās tiek organizētas burāšanas apmācību kuģu īpašniekiem, kuģu operatoriem, ostu pārstāvjiem, kurās notiek vai ir plānotas burinieku sacensības un regates nākamajos gados, burāšanas treneriem. Konferencēs piedalās arī „Sail Training International” apstiprināti pasākumu organizatori un cilvēki, kuri interesējas par burinieku burāšanas apmācībām un pasākumiem. Iepriekšējos gados konferences ir notikušas Šcecinā (Polija), Liverpūlē (Lielbritānija), Halifaksā (Kanāda), Stanbulā (Turcija), Stavangerā (Norvēģija).

Paredzēts, ka konference 2012.gadā ilgs trīs dienas - no 16.-18. novembrim. Tās programmu veidos gan plenārsesijas visiem delegātiem, gan darba grupu sesijas par konkrētiem ar burāšanas apmācību un burinieku pasākumu organizēšanu saistītiem jautājumiem. Plānots, ka Rīgā notiks arī Jaunatnes forums.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs piedalījās arī Starptautiskās buru kuģu regates „The Tall Ships Races’ 2013” pilsētu un ostu darba grupas sanāksmē, jo 2013.gada jūlijā Rīga uzņems starptautisko regati „Cutty Sark Tall Ships Races”. Šīs regates flote Rīgā viesosies atkārtoti, jo jau 2003.gada augustā Rīgu apmeklēja vairāk nekā 80 burinieku un jahtu, kas pulcēja vairāk nekā pusmiljonu skatītāju.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.