Rīgas centra pagalmā augošās kaņepes nesatur narkotiskās vielas

Valsts policija izbeigusi ierosināto kriminālprocesu saistībā ar atklāto kaņepju plantāciju Valmieras ielas 5.nama pagalmā Rīgā, par kurām bija aizdomas, ka tās satur narkotiskas ielas, šovakar informēja LNT raidījums „Degpunktā”.

Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Jānis Celmiņš intervijā raidījumam atzina, ka veiktās ekspertīzes slēdziens liecina, ka no Valmieras ielas mājas pagalma izņemtās kaņepes nesatur narkotiskās vielas.

„Rezultātā kriminālprocess ir izbeigts,” norādīja Celmiņš. Kaņepes iepriekš bija radījušas aizdomas, ka tās ir narkotiskas un tāpēc jaunieši ejot uz šo pagalmu, lai tās izmantotu apreibināšanās nolūkos.

Arī kāds neatkarīgs eksperts Juris pēc „Degpunktā” lūguma testēja šajā pagalmā noplūkto kaņepi. Viņš par tās narkotisko iedarbību bija skeptisks un pēc uzpīpēšanas atzina, ka apreibināšanās efekts no tās ir „pilnīga nulle”.

Jau ziņojām, ka Valsts policija, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju, 24.oktobrī no pagalma Valmieras un Stabu ielas krustojumā bija paņēmusi kāda iedzīvotāja norādītos augus un nogādājusi tos iecirknī.

Policijā tika sākts kriminālprocess un augiem norīkota ekspertīze, lai noskaidrotu, vai tie satur narkotiskās vielas. Policijai par pagalmā esošajiem augiem līdz šim nebija informācijas.

Pirmā informācija par šo kaņepju dārzu Rīgas centrā parādījās LTV raidījumā „Panorāma”, kam šo vietu kā populāru apreibināšanās vietu jauniešu vidū bija parādījis cilvēks, kas ikdienā strādā ar narkomāniem.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.