JL: Ušakovam jāaptur Šlesera patvaļa

Partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes deputāti uzskata, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) ir vistiešākā veidā atbildīgs par notiekošo domē, tādēļ viņam ir jāuzņemas daudz aktīvāka rīdzinieku interešu aizstāvība, nevis "jāpiever acis" uz vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) biznesa interešu virzīšanu.

"Mums nav pieņemamas metodes, kā šobrīd tiek virzīti un pieņemti lēmumi Rīgas domē! Tā vietā, lai aktīvi darbotos pilsētnieku un pilsētas interesēs, Rīgas domes koalīcija realizē vērienīgas ieceres, izšķiežot pilsētas līdzekļus, ko varētu novirzīt, piemēram, izglītībai sociālajam budžetam un lielākam maznodrošināto atbalstam," norāda JL frakcijas vadītājs Edgars Jaunups.

Ņemot vērā, ka Rīgas domē tiek virzīta un arī pieņemta virkne diskutablu lēmumu, kas radot aizdomas par nelikumīgu atsevišķu biznesu interešu lobēšanu, izmantojot pilsētas budžetu, JL aicinājusi Ušakovu piedalīties frakcijas sēdē pirmdien, 25.oktobrī, plkst.15 Rātsnama 601.telpā.

Tikšanās laikā deputāti pieprasīs nodrošināt domes projektu realizācijā ievērot publisku un atklātu konkursu principu, tādējādi iegūstot pašvaldībai labāko un ekonomiski izdevīgāko risinājumu.

JL deputāti vēlas sagaidīt atbildes uz jautājumiem par to, kā pēdējo nedēļu laikā tiek izskatīti un virzīti jautājumi Rīgas domē, piemēram, par vērienīgo kanālmalas izgaismošanu, 11.novembra krastmalas iznomāšanu bez konkursa, Rīgas tūrisma attīstības biroja izveidi, "Grindeks" zemes apbūves intensitātes palielināšanu un daudziem citiem jautājumiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova, Rīgas mērs JL frakciju aicinājis uz tikšanos pie sevis, bet konkrēts datums un laiks vēl tiks precizēts, jo "domes priekšsēdētāja kalendārs ir diezgan aizpildīts".

Ušakovs norāda, ka viņa rīcībā neesot informācijas par kādiem Šlesera izdarītiem pārkāpumiem, bet viņa izteikumus nevarot komentēt.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais