Piespiedu kārtā liks sakārtot bijušā universālveikala Jugla ēku

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par ēkas Murjāņu ielā 59, 61A piespiedu sakārtošanu, jo ēka rada sabiedriskās drošības apdraudējumu un degradē ainavu.

Nams Murjāņu ielā 59, 61 A ir kādreizējā universālveikala „Jugla” ēka, ķieģeļu mūra/dzelzsbetona konstrukciju četrstāvu karkasa tipa būve celta pagājušā gadsimta 60. gados. Tā bojāta ugunsgrēka rezultātā. Uz Murjāņu ielas tieši ēkas priekšā atrodas sabiedriskā transporta pieturvieta, kā arī tuvumā atrodas Rīgas Juglas vidusskola.

Pēc speciālista ieteikumiem, ēka iekonservējama, aizmūrējot visas pirmā stāva logu un durvju ailes, bet pārējo ēkas stāvu logu ailes jāaizšuj ar nedegošu lokšņu materiālu, kā arī jānodrošina, lai tā nebūtu pieejama trešajām personām. Savukārt, lai nebojātu pilsētvidi, iekonservētās ēkas fasādes ir jāpārklāj ar dekoratīvu pārsegu.

Pēc pēdējiem datiem ēkas īpašnieks ir SIA „Murjāņu 59”. Galīgo lēmumu par nama Murjāņu ielā 59, 61 A piespiedu sakārtošanu pieņems Rīgas dome, un tajā paredzēts, ka ēkas īpašniekam nama konservācijas darbi būs jāuzsāk mēneša laikā. Ja noteiktā laikā ēka netiks sakārtota, to izdarīs pašvaldība, kas pēc tam iztērētos līdzekļus piedzīs no īpašnieka.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.