Rudens talkā sakops Ķīpsalas zaļo zonu un piekrasti

Rīt, 15.oktobrī, no plkst. 13.00 līdz 16.00 Ķīpsalā norisināsies Rudens talka, kuras laikā tiks sakopta un no atkritumiem attīrīta Ķīpsalas zaļā zona krasta līnija. Rudens talku rīko Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu parlaments un SIA "Zaļā josta" ar "Veolia vides serviss" atbalstu.

Talkas sākums plkst. 13.00 pie RTU Studentu parlamenta biroja Āzenes ielā 22. Uz talku aicināti ierasties ne tikai Ķīpsalā studējošie un strādājošie, bet arī ikviens dabas draugs, kas vēlas padarīt Rīgu zaļāku un tīrāku. Talciniekiem tiks nodrošināti darba cimdi un maisi atkritumu vākšanai. Pēc talkas pateicības pasākums un rudens pikniks pēc labi padarīta darba.

Par atraktīvu gaisotni talkas laikā gādās Ezītis Jostiņš no SIA "Zaļā josta" un RTU Studentu parlamenta Lācis.

RTU Studentu parlamenta aktīviste Līga Maksimiva par talkas ideju stāsta: "Tad, kad ir labs laiks, ir patīkami aiziet pie kanāla malas vienkārši pasēdēt ar draugiem un papļāpāt, atpūsties vai paēst pusdienas. Taču, ja apkārt ir pārāk daudz atkritumu vai sabirušu lapu kaudzes, tad tas sabojā visu skatu un nav vēlēšanās uz turieni iet.

Tādēļ, manuprāt, talkas ir jārīko, lai būtu patīkami aiziet pačilot ar draugiem kanāla malā vai vienkārši padomāt par dzīvi un lai tavu skatu nesabojātu nomestie atkritumi.

Kā arī, kad Tu pats esi talkojis un pacēlis kaut vienu gruzi no zemes un iemetis to tur, kur tam ir īstā vieta, tad vairs nav vēlēšanās pašam piegružot apkārtni ar atkritumiem un Tu vairāk pievērs uzmanību tam, kā uzvedas tavi draugi - lai arī tie neko nemestu zemē. Tev ir iemesls aizrādīt citiem, jo Tu pats esi pielicis savu roku tās apkārtnes sakopšanā."

"Rudenī, kad zemi sāk rotāt nobirušās koku lapas, daba ap mums izskatās tīrāka un skaistāka. Taču tas ir tikai vizuāls apmāns, jo lapas nomaskē vasaras gaitā zemē samestos atkritumus," stāsta Laima Jekšiņa, SIA "Zaļā josta" mārketinga vadītāja. "Tādēļ mēs rīkojam Rudens talku, lai parūpētos, ka zem skaistajām raibajām lapām ir tīra vide un nepiesārņota daba, par kuru priecāties un kur baudīt dabas daili."

Apsekojot teritoriju, talkas organizatori secina, ka vasaras garumā Ķīpsalā sakrājušies atkritumi teju zem katra krūma. Īpaša uzmanība talkā tiks pievērsta piekrastes teritorijas sakopšanai, cīnoties ar makšķernieku atstātiem atkritumiem. Visus talkas laikā savāktos atkritumus uz to īstajām mājām nogādās "Veolia vides serviss" komanda.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.